Chipul Patriarhului Daniel pe clopotul de la Catedrala Mântuirii Neamului. Iată EXPLICAŢIA BOR

Chipul Patriarhului Daniel apare pe clopotul de la Catedrala Mântuirii Neamului, unul din cele șase care vor bate la lăcașul sfânt. Clopotul va ajunge în România pe 15 mai.

04 apr. 2017, 20:41

Apariţia chipului Patriarhului Daniel pe clopotele pentru Catedrala Neamului este o tradiţie justificată de importanţa gestului făcut de ctitorul spiritual al lăcaşului de cult. Chipul patriarhului, alături de alte două însemne de pe clopot, respectiv Steaua şi Crucea patriarhală, reprezintă pecetea ascunsă pe care nu o vede nimeni, niciodată, ţinând cont de înălţimea la care se montează, a explicat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Primul din cele șase clopote de la Catedrala Mânturii Neamului, și cel mai mare dintre ele, a fost turnat la Innsbruck, în Austria, și cântărește 25 de tone. Pentru realizarea clopotului de 3,3 metri înălțime și 3,3 metri lățime a muncit o echipă formată din 25 de oameni. S-a folosit cupru electrolitic, în proporţie de 78% şi 22% staniu electrolitic. După ce a fost turnat, a fost nevoie de trei săptămâni pentru a se răci, potrivit Trinitas TV.

Citeşte şi Cum arată ACUM Catedrala Mântuirii Neamului: Lucrările au ajuns la 50 metri înălţime. Catedrala, sfinţită pe 30 noiembrie 2018 VIDEO

Din Innsbruck, clopotul va ajunge în București, pe 15 mai. Celelalte cinci clopote care vor bate la Catedrala Mânturii Neamului vor fi gata până în luna februarie a anului următor.

Pe cel mai mare dintre cele șase clopote apare în relief și chipul Patriarhului Daniel.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi gata, conform ultimelor estimări, anul viitor, pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. Pentru asta, pe cel mai mare șantier din țară se lucrează zi și noapte. Zidurile se înalță deja la 50 de metri de sol, iar pentru ridicarea turlelor și închiderea incintei se estimează că ar mai fi nevoie de încă 20 de milioane de euro.

Citeşte şi Cum sună clopotul cel mare din Catedrala Neamului care se va auzi de la câţiva kilometri distanţă VIDEO