VACANŢĂ PE LITORAL. Chiria la particulari, la fel ca anul trecut. Cu câţi bani îţi faci concediul la mare

Mulţi români care îşi petrec concediul pe litoralul românesc nici nu se gândesc la un hotel, ci caută cazare direct la gazdă, fie că aceasta este aceeaşi din anii trecuţi, vreuna recomandată de cineva sau una găsită pur şi simplu pe Internet.  

26 iun. 2014, 08:56
VACANŢĂ PE LITORAL. Chiria la particulari, la fel ca anul trecut. Cu câţi bani îţi faci concediul la mare

Cei ce vor merge la mare sezonul acesta şi vor alege să se cazeze la particulari vor plăti acelaşi preţ ca 2013. Preţurile la chiria cu ziua încep de la 80 de lei şi ajung la 200 de lei, în funcţie de numărul de camere al apartamentului. 

Citeşte şi INTERDICŢIA de construcţie pe LITORAL, eliminată pentru lucrările finanţate din fonduri externe nerambursabile

„Aproximativ 20% din turiştii care vin anual pentru concediu la mare aleg să se cazeze la particulari. Preţurile anul acesta vor fi ca anul trecut. Proprietarii ar avea motive să crească preţul, dar nu o fac, pentru că nu sunt bani. Nu este aşa uşor să stai să strângi după turişti, să schimbi lenjeria în fiecare zi, să ţii locuinţa sub supraveghere, pentru a nu avea de suferit apoi”, a spus pentru RomaniaTV.net, Ioan Ududec, directorul agenţiei imobiliare Elion.

Ieftin la garsonieră

În Constanţa, zona cu cele mai multe apartamente de închiriat este Tomis Nord, în timp ce apartamentele cele mai ieftine se găsesc în Eforie Nord şi Sud.

Preţurile la apartamentele de închiriat cu ziua variază între 80 şi 200 de lei pe zi, în funcţie de numărul de camere, precum şi de dotările apartamentului. „Cele mai ieftine locuinţe de închiriat cu ziua se găsesc în zona Eforie Sud. Unii proprietari îşi închiriază casele cu 20 de lei de pat. Cele mai scumpe sunt apartamentele din centrul Constanţei, dar sunt foarte puţine”, a mai spus Ioan Ududec.

Citeşte şi Oferte INCREDIBILE la vacanţe. Vezi unde poţi pleca şase zile cu doar 20 de euro

Cele mai multe apartamente de închiriat pentru petrecerea vacanţei de vară sunt în cartierul Tomis Nord. „Cartierul este locuit preponderent de studenţi în extrasezon, iar vara propietarii convin cu chiriaşii ca apartamente să rămână goale, astfel încât să le poată închiria cu ziua”, a explicat Ioan Ududec.

Vacanţă la vilă

Vilele nu se închiriază cu ziua, ci pe întreg sezonul. „Sunt oameni cu bani care închiriază astfel de case câte două, trei luni, vara. Preţul unei astfle de vile, complet utilată, este de 2.000-3.000 de euro pe lună, în funcţie de unde este amplasată construcţia”, a amintit directorul agenţiei imobiliare Elion.

Citeşte şi Romantism pur. Căsuţa de pe litoral perfect integrată în natură

Cât costă chiria în Mamaia

Un proprietar de apartament cu două camere, din Mamaia, zona Cireşica, îşi închiriază casa cu 125 de lei pe zi. „Ofer spre închiriere în regim hotelier, pentru sezonul estival 2013, apartament cu 2 camere, foarte aproape de Mamaia, în cartierul Tomis Nord, la 5 minute de mers pe jos până la Satul de Vacanţă/Aqua Magic/Plajă. Apartamentul este mobilat şi utilat complet, aragaz, frigider, maşină de spălat, cuptor microunde, tacâmuri, lenjerie, cablu+TV în ambele camere, aer condiţionat. Preţul începe de la 125 de lei pe noapte şi diferă în funcţie de perioadă”, sună un anunţ al unui proprietar de apartament, pe cazare-particulari.ro. Preţurile cele mai mici sunt percepute la început şi la final de sezon estival, în timp ce în perioada de vârf acestea sunt şi cu 50% mai mari.