Chirică jr., fiul de nici doi ani al primarului din Iaşi, a cumpărat un imobil de 250.000 de euro

Ștefan Chirică, fiul acum în vârstă de 1 an și 9 luni al lui Mihai Chirică, primarul de la Iași, a „cumpărat”, când avea doar 11 luni, un imobil în valoare de 250.000 de euro, scrie presa locală. Edilul Mihai Chirica anunţă că îl va da în judecată pe jurnalistul care a făcut ancheta.

RomaniaTV.net
12 iun. 2019, 09:17
Chirică jr., fiul de nici doi ani al primarului din Iaşi, a cumpărat un imobil de 250.000 de euro

Copilul de 11 luni a cumpărat o casă și un teren de 836 de metri pătrați contra sumei de 250.000 de euro. Casa și terenul sunt în centrul orașului Iaşi. Tranzacția a avut loc pe 27 august 2018. La notar, Ioan Stavarache, Mihai Piscureanu și Ioana Piscureanu i-au vândut lui Ștefan Chirica, minor fără capacitate de exercițiu, reprezentat de curator Silvia Chirica, o locuință cu garaj și teren. Casa, cu 136 mp suprafață utilă (cinci camere, două băi, două bucătării, patru holuri, două pivnițe), un garaj de 18 mp și un teren de 836 mp au fost vândute familiei Chirica în schimbul a 1.159.425 lei, echivalentul a 250.000 de euro. 

Autorizație de demolare pe numele copilului depusă la primăria condusă de tată

Până pe 27 februarie 2019, vânzătorul Ioan Stavarache a avut drept de abitație, adică a mai putut folosi casa. Imediat ce Stavarache a eliberat imobilul, familia Chirica a demarat demersuri concrete în legătură cu proprietatea de pe strada Drăghici. Pe 10 mai, Ștefan Chirică, copilul de un an și câteva luni al primarului, a depus cerere la Primărie pentru demolarea construcțiilor existente, casă și garaj. În aceeași zi, același Ștefan Chirica a solicitat certificat de urbanism pentru construire locuință individuală și anexe.

Recapitulare: în august anul trecut, fiul și mama primarului de Iași au achitat un sfert de milion de euro pentru o proprietate, casă + teren de 836 mp într-o zonă centrală. Iar în mai 2019, Ștefan a cerut Primăriei conduse de tatăl său aprobare pentru demolarea construcțiilor vechi și edificarea altora noi.

Silvia Chirică a explicat că a avut banii pentru această achiziție din pensii. „Da, am avut. Sigur că da. Dar de ce să nu am? Dacă n-am băut, n-am fumat, nu m-am dus nicăieri”, a spus mama primarului. Apoi a argumentat cu pensia sa și a soțului: „24.000 de lei. Ba nu, 24 de milioane de lei”.