Chirtoacă a plecat împreună cu Băsescu la Vilnius: Aşa s-au potrivit lucrurile

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a plecat împreună cu preşedintele Traian Băsescu şi cu delegaţia română la Summit-ul de la Vilnius, el declarând, la Aeroportul "Henri Coandă", că "aşa a potrivit lucrurile Sofia", ca el să facă deplasarea împreună cu şeful statului român.

RomaniaTV.net
28 nov. 2013, 13:24
Chirtoacă a plecat împreună cu Băsescu la Vilnius: Aşa s-au potrivit lucrurile

Dorin Chirtoacă a declarat că Summit-ul de la Vilnius reprezintă intrarea pe sens unic pentru Republica Moldova, spre Bruxelles, ducând spre o viaţă mai bună şi standarde europene, aşa cum a făcut şi România în ultimii 15 ani.

Întrebat de ce merge la Bruxelles cu Traian Băsescu, el a arătat că „aşa s-au potrivit lucrurile” şi că „aşa le-a potrivit Sofia, nepoata preşedintelui”.

„Deja la două luni face lucruri frumoase”, a mai spus Chirtoacă şi a explicat că îi era mai greu să meargă de la Chişinău la Vilnius şi apoi înapoi la Chişinău, în condiţiile în care va participa la ceremoniile de la Alba Iulia de Ziua Naţională a României.

Chirtoacă a comentat şi afirmaţia lui Traian Băsescu privind unirea cu Republica Moldova, apreciind că este vorba despre o „declaraţie vizionară” şi a arătat că lucrurile trebuie făcute în aşa fel încât „neprietenii noştri să nu aibă niciun succes”.

Mă bucur că se spune lucrurilor pe nume, pentru prima dată, şi este trasat şi un obiectiv pentru următorii 10-20 de ani, pentru a corecta nedreptarea care s-a făcut poporului român şi pentru a ne recăpăta demnitatea„, a mai declarat Chirtoacă.

Primarul Chişinăului a mai spus că integrarea europeană reprezintă un mod de apropiere de obiectivul unirii cu România.

„Odată cu integrarea, ne putem propune şi mai mult”, a adăugat el.

Dorin Chirtoacă a mai spus că a văzut-o pe fiica Elenei Băsescu pe 8 noiembrie, când i-a adus un ursuleţ, dar nu a dorit să dezvăluie dacă va fi naşul Sofiei.

„Este un copil drăgălaş, liniştit – am văzut-o dormind – şi care cu siguranţă va trăi într-o Românie reîntregită, cu demnitate şi care nu va trebui să meargă prin vămi, să declare kilograme de zahăr şi ulei şi buchete de flori, şi va avea şansa să împlinească idealul neamului românesc”, a mai spus Chirtoacă.

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că următorul proiect de ţară pentru România este întregirea ţării, menţionând că este convins că dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci ţara noastră va fi pregătită.