Christian Sabbagh, atacat cu topoare de un grup de rromi din Bihor: „Au vrut să ne omoare”

Prezentatorul Christian Sabbagh şi echipa sa de filmare au fost atacaţi cu topoare de un grup de rromi din Bihor. Jurnaliştii din echipa de filmare au suferit mai multe răni. 

RomaniaTV.net
27 oct. 2017, 06:01
Christian Sabbagh, atacat cu topoare de un grup de rromi din Bihor: „Au vrut să ne omoare”

Christian Sabbagh a fost victima unui atac extrem de violent venit din partea unui grup infractional din judetul Bihor. Jurnalistul se afla impreuna cu echipa sa la o investigatie despre hotii de combustibil din trenurile-cisterna si timp de 4 zile i-a filat pe infractorii care provin din comuna Tileagd. Joi seara, in jurul orei 18.00, Sabbagh a patruns in colonia de rromi din localitate pentru a incerca sa discute cu cei de acolo, insa in acel moment a fost atacat brutal.

„Au vrut sa ne omoare”, a declarat Cristian Sabbagh pentru WOWbiz.ro. „Eram la o documentare despre hotii de combustibil si am fost inconjurati. Ne-au flancat cu o caruta si au sarit pe noi cu topoarele. (…) Un baiat din echipa a fost lovit la cap, iar agentul de paza care ne-a insotit a fost impuns cu un fel de tepusa. Pe mine m-au lovit la picior, cand incercam sa protejez cameramanul care era cel mai expus. Masina e praf, distrusa”, a mai povestit Sabbagh.

Christian i-a acuzat pe poliţişti că nu au intervenit să-i apere.

„Ce e mai deranjant este ca cei din politia de aici stiau, insa nu au facut nimic sa ne apere sau sa ne protejeze. Am vorbit cu ei, stiau ca azi vom merge in colonie si chiar eu i-am rugat sa ne insoteasca, insa nu au facut acest lucru”, a mai spus Sabbagh.

 

În urma scandalului, trei oameni din echipa de filmare a prezentatorului TV au fost răniţi. Ei au fost duşi la spital pentru a primi îngrijirile necesare.

Şapte dintre agresori au fost reţinuţi şi duşi în faţa anchetatorilor, pentru a da explicaţii.