Christoph Daum: Totul este posibil în continuare dacă ne uităm la clasament

România şi Danemarca au terminat la egalitate, duminică seară, scor 0-0, într-un meci din grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018.    

26 mart. 2017, 21:01
Christoph Daum: Totul este posibil în continuare dacă ne uităm la clasament

Selecţionerul naţionalei României, Christoph Daum, a declarat, duminică, după remiza din meciul cu Danemarca, scor 0-0, că totul este posibil în grupa E de calificare la Cupa Mondială din 2018.”Am pregătit meciul să câştigăm trei puncte, dar nu am obţinut decât unul. Cred că am fi avut mai multă nevoie de noroc în prima repriză. Toţi jucătorii au fost motivaţi, dar în repriza a doua nu am mai pus presiune la fel ca în prima parte. Dacă ne uităm la clasament, totul este posibil. Trebuie să continuăm să-i facem pe jucători să evolueze mai bine. Trebuie să avem mentalitatea de a juca până în minutul 90. Trebuie să-i facem pe jucători mai puternici. Cu o singură victorie se poate schimba situaţia în grupă. Sper că odată cu revenirile lui Stancu şi Andone să marcăm. Chipciu a jucat foarte bine, Keşeru a avut câteva ocazii şi trebuie să pregătim cu încredere următorul meci. Repriza a doua a aparţinut Danemarcei şi aştept de la jucătorii mei să aibă mai mult posesia”, a spus Daum la TVR 1.Vlad Chiricheş: Ne-am îndepărtat puţin de locurile fruntaşe, e o seară tristă

Căpitanul echipei naţionale a României, Vlad Chiricheş, a declarat, duminică, după remiza din meciul cu Danemarca, scor 0-0, că e o seară tristă deoarece „tricolorii” s-au îndepărtat puţin de locurile fruntaşe. 

„Nu e o seară foarte bună. Ne-am îndepărtat puţin de locurile fruntaşe, e o seară tristă. Ştiam ce ne aşteaptă, ştiam că trebuie să câştigăm. Ne-am pus mari speranţe, dar nu a fost să fie. Am ratat 2-3 ocazii de gol în prima repriză. Danezii foarmează o echipă puternică, dar nu una de speriat. E un egal care nu ne ajută. Avem un program dificil şi din păcate nu ne-am câştigat punctele acasă. A fost un sistem nou de joc şi am încercat să ne adaptăm. E nevoie de mai mult timp pentru a înţelege principiile acestui sistem”, a spus Chiricheş la TVR 1.

Cristian Săpunaru: Timp de 75 de minute am făcut un meci bun

Cristian Săpunaru, fundaşul echipei naţionale a României, a declarat la finalul partidei cu Danemarca, terminată la egalitate, scor 0-0, în preliminariile Campionatului Mondial, că danezii au fost mai buni doar în ultimul sfert de oră, graţie forţei superioare.

„Am avut nişte ocazii şi puteam să înscriem. Nu a fost să fie şi este păcat. Ultimele 15 minute ne-au dominat pentru că erau mai puternici, însă 75 de minute am făcut un meci bun. Au avut mai ocazii în finalul partidei, însă până atunci, cred că am jucat bine. Vom lupta până în ultima secundă pentru calificare, atât timp cât mai există şanse. A fost un egal pentru Danemarca”, a declarat Cristian Săpunaru la TVR 1.

Keşeru după meciul cu Danemarca: Rezultatul este trist, am făcut tot ce trebuia, dar nu am reuşit să înscriem

„Rezultatul este trist, cred că am început bine meciul, problema e că nu am înscris. A fost o atitudine foarte bună, dar nu am băgat-o în poartă. Eu am avut ocaziile cele mai mari şi sunt cel mai frustrat. Am făcut aspectele premergătoare, dar nu am înscris”, a declarat Keşeru la TVR.

În urma acestui rezultat, naţionala României ocupă locul patru în grupa E, cu 6 puncte acumulate după cinci meciuri, în timp ce Danemarca este pe ultima treaptă a podiumului, la egalitate cu Muntenegru, cu câte şapte puncte.

Lider în clasament este Polonia, cu 13 puncte, după victoria cu 2-1 din Muntenegru. În următoarea partidă, România va juca, în deplasare, cu Polonia, în timp ce Danemarca va evolua în Kazakhstan, pe 10 iunie 2017.