Coreea de Nord acuză CIA că a vrut să îl asasineze pe Kim Jong-Un. Atacul antiterorist începe chiar „în acest moment”

Coreea de Nord a acuzat CIA că ar fi pus la cale un complot pentru asasinarea liderului de la Phenian cu o substanţă biochimică. Statul totalitar ameninţă agenţia secretă americană cu un atac antiterorist chiar "în acest moment".

05 mai 2017, 11:20
Coreea de Nord acuză CIA că a vrut să îl asasineze pe Kim Jong-Un. Atacul antiterorist începe chiar „în acest moment”

Phenianul susţine că CIA ar fi fost la originea unui complot ce îl vizează direct pe actualul lider de la Phenian, Kim Jong-Un, care are urma să fie asasinat cu „substanţe biochimice”.

Agenţi sud-coreeni şi agenţi ai CIA ar fi pus la cale asasinarea lui Kim Jong-Un, a precizat presa de stat nord-coreeană.

Într-o declaraţie a ministrului Securităţii de Stat a Coreii de Nord se arată că „un grup terorist susţinut de CIA şi de serviciile de spionaj din Coreea de Sud a  pătruns în ţară (Coreea de Nord, n.r.) pentru a comite un atentat cu o substanţă biochimică.

În afară de acestă substanţă, Phenianul susţine că presupusul atac includea şi o substanţă radioactivă şi o altă substanţă otrăvitoare.

Citeşte şi Kim Jong-Un DECLANŞEAZĂ RĂZBOIUL. Le-a ordonat trupelor să pregătească „ATACUL”

Aceeaşi sursă a mai precizat că un „atac antiterorist” va începe „chiar din acest moment”.

„Liderul suprem”ar fi urmat să fie atacat cu ocazia unei parade militare şi a unui marş public, iar presupusul cocktail otrăvitor ar fi urmat să îşi producă efectele într-o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni.

În comunicatul oficial se mai arată că un cetăţean nord-coreean – un oarecare”Kim” – care ar fi fost un membru al serviciilor secrete sud-coreene – ar fi fost mituit de acestea în timp ce lucrase în Rusia.

Aceste ameninţări intervin în contextul creşterii tensiunilor dintre Phenian şi CIA.