Ciclist de Turul Franţei, mort la 36 de ani. Lumea sportului e în stare de şoc

Lumea ciclismului îl plânge pe Jonathan Cantwell, sportiv care a murit în noaptea de miercuri spre joi, la doar 36 de ani.

07 nov. 2018, 18:13
Ciclist de Turul Franţei, mort la 36 de ani. Lumea sportului e în stare de şoc

Jonathan Cantwell a concurat timp de şapte ani în circuitul profesionist, el debutând în 2008 la echipa australiană Jittery Joe’s. După un stagiu de doi ani la Fly V Australia a fost luat de mult mai titrata Team Saxo Bank, cu care în 2012 a debutat în Turul Franţei. În etapa a patra din acel an el a reuşit chiar să se claseze pe locul 6, parcursul încheindu-se la sprint şi avându-l ca învingător pe Andre Greipel.

Potrivit presei australiene, în anul 2017 Cantwell a suferit o intervenție chirurgicală, dar a făcut şi chimioterapie, pentru a se trata de cancer testicular. Boala i-a fost descoperită în 2014 şi to ea ar fi fost cea care l-ar fi răpus pe rutierul australian.

Jonathan Cantwell  era născut pe 8 ianuarie 1980, iar într-un palmares selectiv al său figurează două victorii de etapă în Turul Taiwanului 2012, trei victorii de etapă în Turul Râului Murray 2010 sau locul 6 la general în Herald Sun Tour.