Ciclonul Megh a făcut 14 victime. VIDEO

Patru persoane și-au pierdut viața pe insula yemenită Socotra, afectată de ciclonul Megh, al doilea ciclon neobișnuit care a lovit Peninsula Arabică în ultimele zile, au indicat marți autoritățile locale, citate AFP.

RomaniaTV.net
11 nov. 2015, 11:21
Ciclonul Megh a făcut 14 victime. VIDEO

Trecerea ciclonului Megh s-a soldat cu 14 morți pe insula Socotra, dintre care doi copii și două femei, și cu zeci de răniți, au precizat autoritățile într-o declarație.

Un bilanț anterior, realizat luni de către un oficial local, indica doar șase victime, în urma trecerii ciclonului.

În plus, potrivit oficialilor, o mie de case s-au prăbușit și alte 2.000 au fost avariate. Furtuna a distrus, de asemenea, sute de bărci de pescuit și a provocat moartea a mii de bovine.

Ploile torențiale și rafalele violente de vânt au dus la sistarea activității în portul din Socotra și au provocat pagube importante pe drumurile de pe insulă, devenite în proporție de 80% impracticabile.

Cei circa 800 de locuitorii ai unei insule din apropiere de Socotra au fost evacuați în provincia vecină Hadramout, a declarat pentru AFP militantul pentru drepturilor omului Abdel Karim Qablane.

Sosirea a două cicloane tropicale (Megh și Chapala) — foarte rare în Peninsula Arabică — într-un timp extrem de scurt este un eveniment absolut extraordinar, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale (OMM).