Cimitir de animale descoperit lângă Buzău. Tone de hoituri în putrefacţie zac pe un câmp

Tone de hoituri în putrefacţie zac pe un câmp la doar câţiva kilometri de localitatea Poşta Câlnău. Localnicii spun că nu mai pot respira din cauza mirosului îngrozitor care vine de la gropa cu leşuri. Proprietarul abatorului care a aruncat animalele moarte susţine că şi-a amenajat aici o fermă de viermi pentru pescuit.

RomaniaTV.net
26 mai 2013, 08:35
Cimitir de animale descoperit lângă Buzău. Tone de hoituri în putrefacţie zac pe un câmp

O groapă plină cu cadavre de animale a fost descoperită pe un câmp de lângă localitatea Poşta Câlnău, judeţul Buzău. Primarul din localitatea Poşta Câlnău a fost cel care a descoperit leşurile şi a anunţat Garda de Mediu.

„Mirosea îngrozitor, resturi de origine animală, animale întregi. Pui, vaci, porci, câini, tot felul de animale moarte. Ciorile, câinii, toate animalele vin şi trag de hoiturile astea şi le împrăştie peste tot”, a spus Sorin Munteanu, primar Poşta Câlnău.

Potrivit România TV, leşurile zac pe câmp de mai mult timp. Localnicii spun că mirosul persista şi înainte, dar de când s-a încălzit afară, duhoarea s-a accentuat.

Hoiturile în putrefacţie amestecate cu fecale şi alte gunoaie sunt un adevărat focar de infecţie. Proprietarul abatorului din Buzău care a aruncat animalele moarte spune însă că, de fapt, şi-a amenajat aici o fermă de viermi pentru pescuit.

„Nu cred că ar trebui să existe aşa ceva în asemenea amplasamente. Ni s-a spus că deţine acte de reglementare pentru acel mod de depozitare din care să reiasă larve pentru pescuit”, a precizat Carmen Ichim, comisar Şef Garda de Mediu.

Primarul localităţii susţine însă că afacerea cu viermi este de fapt un paravan sub care patronul abatorului scapă de resturile animaliere fără a mai fi nevoit să le incinereze, proces mai costisitor. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amenzi de peste la 50.000 de lei.