Cinci asistente din Germania, concediate pentru că au postat online fotografii umilitoare cu pacienţi

Cinci asistente dintr-un spital din Germania au fost concediate după ce au postat online poze umilitoare cu pacienţi, a precizat marţi un purtător de cuvânt al Spitalului Universitar din Aachen, relatează DPA.

21 oct. 2014, 15:02
Cinci asistente din Germania, concediate pentru că au postat online fotografii umilitoare cu pacienţi

Cinci asistente din Germania au fost concediate pentru că au postat online fotografii umilitoare cu pacienţi. Ziarele din Aachen, oraş din apropiere de graniţa cu Olanda, au scris că imaginile au fost postate prin intermediul popularului serviciu de mesagerie WhatsApp şi arătau pacienţi care sufereau de demenţă sau de alte dizabilităţi. Pentru a-i face să arate caraghioşi, pacienţii au fost machiaţi.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Mathias Brandstaedter, a spus că cele cinci asistente erau angajate ale secţiei de urgenţă a unităţii spitaliceşti. Două selfie-uri şi o înregistrate video au fost postate online.

‘Întrece orice limită. Nu-ţi pregăteşti pacienţii pe care îi ai în grijă pentru a fi fotografiaţi’, a spus purtătorul de cuvânt.

Angajatele au fost demise rapid luna trecută. Poliţia investighează acum dacă respectivele imagini constituie o infracţiune.