Cinci bărbaţi implicaţi în încăierarea colectivă din comuna Bascov, arestaţi preventiv

Magistrații Judecătoriei Pitești au dispus, în noaptea de miercuri spre joi, arestarea preventivă a cinci bărbați implicați în încăierarea colectivă din comuna Bascov.

28 sept. 2017, 06:40
Cinci bărbaţi implicaţi în încăierarea colectivă din comuna Bascov, arestaţi preventiv

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpaților Mirică Cristea Ninel, zis Nevers, Tănase Mihai, zis Banea, Dragomir Ionuț, zis Ursu, Dragomir Stelică Marin, zis Șerif, Tănase Nicolae-Cosmin, zis Samir, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.09.2017 până la data de 26.10.2017, inclusiv„, se arată în hotărârea pronunțată de instanță.

Decizia Judecătoriei Pitești poate fi contestată la Tribunalul Argeș, în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Cei cinci făceau parte dintr-un lot de 21 de persoane, reținute de polițiști pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare. În cazul celorlalte 16 persoane implicate în scandal, printre care și femei, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Citeşte şi Poliţiştii au reţinut 19 persoane implicate în încăierarea colectivă din comuna Bascov

Patru oameni au ajuns la spital și alți aproximativ 20 au fost conduși la audieri, marți, în urma unei încăierări între două grupuri de persoane de etnie romă. Dintre cele patru persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale, doar una a rămas internată.

Potrivit reprezentanților IPJ Argeș, primii care au intervenit la locul incidentului au fost agenții de la Secția Rurală Bascov, care s-au autosesizat în urma apariției situației conflictuale. În sprijinul lor au venit, ulterior, trei echipaje de la Poliția Municipiului Pitești, patru autospeciale ale Serviciului de Acțiuni Speciale, dar și jandarmi.

În timpul intervenției, polițiștii au tras mai multe focuri de avertisment pentru dispersarea celor implicați în incident.

Citeşte şi Bătaie cu bâte şi topoare, rromii şi-au reglat conturile cu focuri de armă