Cinci greşeli pe care le faci când te epilezi

Deseori, cea mai folosită metodă de epilare este cea cu lama, pentru că este cea mai rapidă. Însă acest lucru nu înseamnă că este și corect folosită, ceea ce înseamnă că multe femei se confruntă cu iritații ale pielii, tăieturi sau apariția de mici puncte roșii. Iată ce trebuie să faci ca să te epilezi corect:

RomaniaTV.net
16 aug. 2016, 08:54
Cinci greşeli pe care le faci când te epilezi

1. Te epilezi în direcția inversă a creșterii părului

Este adevărat că te poate ajuta să obții o piele mai fină, însă epilatul în direcția inversă a creșterii părului poate să cauzeze durere. De asemenea, noile fire păr care apar după epilare pot să crească pe sub piele.

Pentru a preveni astfel de probleme, este bine să te razi în direcția creșterii părului. Iar dacă ai pielea sensibilă, astfel vei preveni și apariția iritaților.

2. Te epilezi pe pielea uscată

O altă greșeală este dacă folosești aparatul de ras pe pielea uscată. Chiar dacă economisești timp, această metodă provoacă aproape întotdeauna mici umflături rosii care durează câteva zile. 

Folosește mereu cremă de ras sau gel, căci au fost concepute pentru a ajuta aparatul de ras să alunece ușor pe piele. Dacă nu le folosești, pot apărea tăieturi, leziuni ale pielii și iritații.

Citeşte şi  Cum să scapi de firele de păr crescute sub piele

3. Te grăbești

Graba strică treaba. Este valabil și dacă te epilezi cu lama, căci pielea se irită și pot apărea pete roșii, ca rmare a faptului că te razi prea repede. Este important să re razi cu atenție, ca să previi și apariția tăieturilor și sângerările. De asemeena, nici nu trebuie să apeși prea tare pe aparatul de ras, pentru că sporești riscul de a leza pielea. Astfel, poți favoriza chiar și apariția foliculitei.

4. Nu îți exoliezi pielea

Este foarte important ca înainte de a te epila pielea să fie exfoliată. Asta pentru că astfel sunt îndepărtate celulele moarte ale pielii, făcând exfolierea mai ușoară.

5. Nu te dai cu cremă după epilare

Un factor foarte important, pentru ca pielea să rămână fină, este aplicarea de cremă sau de loțiune de corp după epilare. Pielea nu va deveni uscată, ci va fi moale și catifelată. Poți folosi și un ulei hidratant de corp.

Află cum să te epilezi fără durere AICI