Cinci islamişti au fost ucişi de poliţia turcă, într-o operaţiune împotriva unor celule jihadiste

Cinci presupuși membri ai grupării Statul Islamic (SI) au fost lichidați miercuri de poliția turcă, în cadrul unei operațiuni împotriva unei celule jihadiste în Konya, în centrul Turciei, au anunțat autoritățile locale. 

12 iul. 2017, 08:00
Cinci islamişti au fost ucişi de poliţia turcă, într-o operaţiune împotriva unor celule jihadiste

‘Cinci teroriști care au opus rezistență armată forțelor de securitate au fost neutralizați și patru membri ai forțelor de securitate au fost răniți ușor’, a anunțat guvernoratul din Konya într-un comunicat.

În timpul unei operațiuni care s-a derulat în zori, au fost confiscate cinci arme de asalt, un pistol și muniții ‘în cantitate foarte mare’, a precizat guvernoratul. O bază a NATO, precum și instalații militare turce se află în provincia Konya.

Turcia a fost lovită în ultimii doi ani de mai multe atentate de anvergură atribuite sau revendicate de SI. Jihadiștii au susținut că au comis atacul împotriva unui club de noapte din Istanbul chiar de Anul Nou, atac care s-a soldat cu 39 de morți, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Avertizarea unui comandant american: Forţele irakiene trebuie să împiedice dezvoltarea unei „versiuni 2.0” a Statului Islamic

Membră a coaliției antijihadiste, Ankara a lansat la 24 august 2016 o ofensivă terestră în nordul Siriei împotriva SI, dar și împotriva milițiilor kurde.

Forțele turce i-au alungat pe jihadiști din mai multe orașe, printre care Jarabalus, Al-Rai, Dabiq și Al-Bab, unde armata turcă a suferit pierderi grele.