Cinci lupi au scăpat de la o grădină zoologică din Marea Britanie

Cinci lupi au fugit marţi dintr-o grădină zoologică din sud-estul Angliei. Trei dintre aceştia au fost împuşcaţi.

26 nov. 2013, 19:54
Cinci lupi au scăpat de la o grădină zoologică din Marea Britanie

Grădina zoologică din Colchester a afirmat că a fost nevoie ca doi dintre lupi să fie împuşcaţi pentru că erau „animale sălbatice aflate… într-o situaţie imprevizibilă”. Un alt lup a fost capturat cu ajutorul unei săgeţi tranchilizante, iar un al patrulea a revenit la cuşca sa, scrie Agerpres.

Cel de-al cincilea lup a fost căutat mai multe ore, iar poliţia a ajutat grădina zoologică să-l localizeze. În cele din urmă, şi acesta a fost împuşcat, pentru că era „pericol public”.

Grădina zoologică spune că îngrijitorii lupilor sunt devastaţi de pierderea lor, dar că „au fost nevoiţi să ucidă animalele, întrucât erau periculoase pentru public”.

„Din păcate, o săgeată tranchilizantă îşi face efectul în 15 minute şi nu ar putea să funcţioneze deloc la un animal stresat, aşa că doi lupi care au părăsit incinta au fost împuşcaţi”, a spus reprezentantul grădinii zoologice.
Conducerea grădinii zoologice a declarat că lupii au fugit, marţi dimineaţa, printr-un gardul deteriorat, care era însă verificat zilnic.