Cinci membri ai Consiliului General al CNATDCU şi 18 din comisiile de specialitate au fost înlocuiţi, în urma demisiilor

Cinci dintre cei 47 de membri ai Consiliului General al CNATDCU şi alţi 18 din opt comisii de specialitate au fost schimbaţi prin ordin de ministru, care a fost publicat, marţi, în Monitorul Oficial, pentru că şi-au dat demisia, fie din motive personale, fie pentru că erau incompatibili cu aceste funcţii, scrie News.ro.

17 ian. 2017, 17:45
Cinci membri ai Consiliului General al CNATDCU şi 18 din comisiile de specialitate au fost înlocuiţi, în urma demisiilor

Din Consiliul General al CNATDCU au plecat cinci membri, printre care şi academicianul Viorel Barbu, fost preşedinte. Locul lui de membru al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), dar nu şi de preşedinte, care va fi desemnat ulterior prin vot, a fost ocupat de academicianul Dorel Banabic.

De asemenea, Mihai-Eugen Hinescu, de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în domeniul Patologiei şi Ştiinţelor Biomedicale „Victor Babeş” a fost înlocuit în Consiliul General de Cătălin Vasilescu, de la UMF Carol Davila.

La rândul său, Sorin Gabriel Popescu de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca a fost înlocuit de Cătălin Fetecău, de la Univeristatea Dunărea de Jos Galaţi, iar locul lui Ştefan Eugen Prună, de la Academia de Poliţie din Bucureşti, a fost luat de Ioan Crăciun, de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” din Bucureşti

Totodată, academicianul Nicolae Victor Zamfir a fost înlocuit în Consiliul General de academicianul Victor Voicu.

Alte 18 schimbări au avut loc la nivelul a opt dintre cele 35 de comisii ale CNATDCU. Modificările au vizat comisiile de Ştiinţele pământului, Inginerie industrială şi management, Medicină, Sociologie, ştiinţe politice şi administrative, Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, Ştiinţe economice şi administrarea afacerilor, Teologie şi Artele spectacolului.

Ordinul, semnat de fostul ministru al Educaţiei Mircea Dumitru în 21 decembrie, a fost publicat, marţi în Monitorul Oficial.

Ministerul Educaţiei a aprobat noua structură având în vedere că numărul membrilor unor comisii de specialitate ale CNATDCU nu poate asigura calitatea evaluării,  luând act de demisiile unor membri ai CNATDCU  şi având în vedere vacantarea unor locuri în Consiliul General şi în comisiile de specialitate ale CNATDCU, potrivit documentului.