CINCI PROBLEME de maşină cu care te vei confrunta IARNA. Uite la ce trebuie să fii ATENT

Iarna poate fi un anotimp dificil pentru şoferi. Cu cât temperaturile sunt mai scăzute, cu atât mașina ta trebuie să fie mai bine pusă la punct.

06 dec. 2018, 07:12
CINCI PROBLEME de maşină cu care te vei confrunta IARNA. Uite la ce trebuie să fii ATENT

Iată cele mai frecvente probleme de mașină cu care te vei confrunta pe timpul iernii, conform AutoBild.

1. Anvelopele. Mașina trebuie să fie pregătită pentru sezonul rece din an, iar primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți pui anvelope de iarnă. În niciun caz nu trebuie să umbli cu cauciucurile all-season sau cu anvelopele vechi de iarnă, care între timp s-au tocit.

CINCI PERICOLE pentru maşina ta în această iarnă. Uite cum le poţi EVITA

2. Portierele și sistemul de închidere îngheață. Chederele mașinii pot îngheța foarte ușor în nopțile geroase de iarnă, iar de multe ori această problema se poate agrava în timp. Vei observa formarea petelor de rugină și a sunetelor neplăcute atunci când vei deschide și închide portiera mașinii. Pentru a evita această problemă, este indicat să folosești o soluție cu silicon pentru chedere.

Cum să îţi dezgheţi parbrizul în mai puţin de un minut. Trucul pe care orice şofer trebuie să îl ştie iarna VIDEO

3. Frânele. Atunci când temperaturile se află în pragul zonei de îngheț, este recomandat ca frâna de mână să nu fie lăsată trasă pe timpul nopții. Gheața poate ajunge pe sistemul mecanic și astfel frâna de mână nu va putea fi deblocată, ceea ce reprezintă o adevărată problemă.

4. Substanțele corozive. Sunt utile pentru a curăța străzile de zăpadă și polei, însă sunt foarte nocive pentru autoturismele care zilnic merg pe străzi pe perioada iernii. O soluție este să speli constant mașina, de cel puțin două ori pe lună, pentru a te asigura că aceste substanțe nu vor ajunge să îți strice caroseria mașinii.

Cum să conduci în siguranţă pe timp de iarnă. Sfaturi de la profesionişti

5. Bateria. Mașina pornește mai greu și există chiar riscul să te lase tocmai când ești plecat cu ea la munte, în vacanță. Dacă ai o baterie care a depășit garanția de doi sau trei ani, e indicat să iei în calcul schimbarea acesteia.