Cinci români au ucis în bătaie un italian: „L-au bătut ca pe fasole”

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 28 septembrie 2016, în timpul unui jaf chiar din locuinţa victimei. Luciano Castellani di Marano a fost atacat de bandiţii care l-au bătut în timp ce omul voia să se apere, iar leziunile suferite au fost atât de grave, încât bărbatul a murit.

26 iul. 2017, 12:41
Cinci români au ucis în bătaie un italian: „L-au bătut ca pe fasole”

Criminalii sunt patru bărbaţi şi o femeie: Daniela Bulilete, de 38 de ani, rezidentă la Padova, fosta soție a lui Eugen Negrescu; Eugen Negrescu, de 31 de ani, rezident la Padova; Constantin Negrescu, de 41 de ani, domiciliat la Padova; Marian Florin Șuteanu, de 41, rezident în România; Florian Diaconu, zis ”Giovanni”, de 50 de ani, rezident în România.

Din interceptările făcute de Carabinieri a rezultat că Luciano Castellani di Marani era proprietarul unui restaurant. „L-au bătut cum se bate fasolea”, a spus femeia care făcea parte din grupul criminalilor. 

Bărbatul a murit din cauza violenţelor fizice. El a fost găsit legat la gură cu bandă adezivă, avea mâinile legate cu coliere din plastic şi nasul spart.

Victima avea 72 de ani. Ancheta asupra morţii bărbatului s-a desfăşurat pe mai multe luni, criminaliştii şi celelalte organe de anchetă neomiţând niciun indiciu.

Citeşte şi Spargere în casa consulului onorific al Italiei la Arad. Hoţii au furat arme, bijuterii, ceasuri şi bani

Astfel, anchetatorii au ridicat zeci de înregistrări video ale camerelor de supraveghere publice şi private şi au controlat 85 de numere de înmatriculare a maşinilor, dar şi numere de telefon. A fost astfel identificat un Renault Laguna, înmatriculat pe numele lui Eugen Negrescu, și a unui grup de români, dintre care unii sosiseră în Italia în zilele anterioare crimei, iar apoi s-a întors în grabă în România.

În noaptea de 14 iulie, cu ajutorul colaborării forțelor de ordine din România, s-au efectuat descinderi în Padova și Constanța. Criminalii au fost surprinși în timp ce dormeau. Au fost arestaţi cu toţii, cu excepţia femeii căreia i s-a dat arest la domiciliu. 

Crima feroce, comisă în noaptea de 28 septembrie anul trecut, a zguduit profund comunitatea din Valgatara (1.500 de locuitori) și întreaga populație din Marano, care numără 3.100 de rezidenți.

„Nu suntem în Vestul Sălbatic, sper ca vinovații de această barbară crimă să rămână la închisoare și sper ca în final restaurantul să poată găsi o nouă gestiune, ducând mai departe memoria bietului nostru concetățean”, a încheiat primarul din Marano.