Medicii, IT-iştii, cercetătorii şi persoanele cu handicap, SCUTIŢI de plata impozitului pe venit - PROIECT

Publicat: Joi, 20 Aprilie 2017 17:57 // Actualizat: Joi, 20 Aprilie 2017 18:50 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Finanţelor Publice schimbă regulile de impozitare în România şi propune un nou concept referitor la administrarea impozitului pe venit, prin globalizare anuală pentru fiecare gospodărie. Există însă şi o serie de contribuabili care vor fi scutiţi de la plata acestuia.

Astfel, potrivit documentului, venitul anual global (Vga) se determină la nivelul fiecărei gospodării şi reprezintă suma veniturilor/câştigurilor nete/brute, după caz, obţinute de către fiecare membru al gospodăriei din România, cu excepţia veniturilor neimpozabile şi a veniturile impozabile realizate de persoanele scutite.

Potrivit documentului emis de Ministerul Finanţelor, sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:

1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat

2. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din venituri din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3), ca urmare a desfăşurării activităţii de creare de programe pentru calculator

3. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3), ca urmare a desfăşurării activităţii de cercetare-dezvoltare aplicativă şi/sau de dezvoltare tehnologică

4. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din exercitarea profesiei de medic, în condiţiile în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului finaţelor publice.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
contribuabili impozit impozit global Ministerul Finanţelor scutire impozit
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 apr 01:35
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU IONICA
O AMANARE IN TRADUCEREA UNORA INSEAMNA O FALSA ORA 13:30 CONSEMNATA PE E-MAIL.
1
EUR
4.6562
RON
22 Jul
noapte 21 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H