Cine ar putea prelua conducerea ministerelor după demisiile lui Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc

Liderii PSD s-au reunit vineri într-o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) pentru a decide cine îi va înlocui pe cei trei miniştri demisionari Sevil Shhaideh (Ministerul Dezvoltării), Rovana Plumb (Ministerul Fondurilor Europene) şi Răzvan Cuc (Ministerul Transporturilor). În presă sunt vehiculate deja numele mai multor social-democraţi care ar putea prelua conducerea celor trei ministere.

RomaniaTV.net
13 oct. 2017, 08:52

La Ministerul Dezvoltării Regionale, cel mai vehiculat nume este cel al lui Marcel Ciolacu, un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea. Marcel Ciolacu este în prezent vicepremier fără portofoliu în Guvernul Tudose şi conduce organizaţia PSD Buzău.

Felix Stroe, presedintele PSD Constanta si manager al regiei de apa din Constanta (RAJA) din 2003, ar putea prelua şi el conducerea Ministerului Dezvoltării, potrivit unor surse HotNews.ro. Felix Stroe este văzut ca un apropiat al preşedintelui PSD, mai ales că în decembrie 2016, Felix Stroe îşi anunţa susţinerea pentru Liviu Dragnea la funcţia de premier. Felix Stroe, presedintele PSD Constanta a fost ales in fruntea partidului dupa retragerea lui Radu Mazare din viata publica.

La Ministerul Fondurilor Europene, în cărţi este Marius Nica, fost ministru în Guvernul Ponta. Un alt nume vehiculat pentru Fondurile Europene este Mihaela Popa.

La Transporturi, în locul lui Răzvan Cuc este în cărţi Gabriel Vlase, deputat şi vicepreşedinte al PSD. Numele său a fost discutat inclusiv în şedinţa CExN de joi seară, dar Liviu Dragnea s-a opus vehement numirii lui Vlase în Guvern deoarece acesta este considerat un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc. 

De altfel, numele lui Gabriel Vlase a apărut în ”Dosarul retrocedărilor”, în care Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată, dar vicepreşedintele PSD a negat că ar avea vreo legătură cu acest dosar.

Tot pentru Transporturi a fost vehiculat şi numele liderului PSD Constanţa Felix Stroe.