Cine conduce, de fapt, lumea. Top 5 Cele mai puternice familii din lume

Ați auzit, probabil, de teoria conspirației, conform căreia aproape toți banii din lume sunt controlați de cele mai bogate familii.

02 dec. 2018, 11:27
Cine conduce, de fapt, lumea. Top 5 Cele mai puternice familii din lume

Unii oameni cred că aceste clanuri controlează, într-un fel sau altul, întreaga lume., scrie protv.ro.

1.Familia Rockefeller

Familia a devenit celebră mulțumită lui John Rockefeller, primul milionar din SUA. La sfârșitul secolului al XIX-lea, familia controla 90% din întreaga piață a petrolului din SUA. Ambele războaie mondiale au îmbunătățit situația familiei. Ei au ajutat atât partea germană, cât și aliații. Acum, în afară de bănci și de petrol, cei din clanul Rockefeller se ocupă cu acte de caritate și câștigă bani virtuali. Susținătorii teoriei conspirației consideră că membrii familiei Rockefeller sunt președinții unui guvern mondial secret și că urmează ideologia „miliardul de aur”.

Citeşte şi Un OZN, identificat alături de un elicopter al Marinei Militare americane. Imagini uluitoare VIDEO

2.Familia Morgan

Multe teorii politice susțin că familia Morgan influențează viața politică din SUA și controlează toate băncile din lume.

John Pierpont Morgan a fost cel care a fondat primul imperiu financiar din SUA. A vândut arme în timpul războiului civil, iar în 1907, el a oprit prăbușirea sistemului bancar. Chiar și acum, Morgan este una dintre cele mai influente familii din domeniul bancar. Aceștia au sucursale nu numai în Statele Unite, ci și în Europa.

3.Dinastia Al-Saud

Al-Saud este dinastia regală care guvernează Arabia Saudită din 1932. Capul familiei este regele Salman bin Abdulaziz Al Saud, iar numărul membrilor familiei din această dinastie este de aproximativ 25.000. Șeful familiei are puterea politică absolută, iar membrii familiei au poziții guvernamentale și militare importante. Membrii familiei Al-Saud pot obține orice poziție pe care o doresc în interiorul țării. Ei controlează, de asemenea, aproximativ 20% din rezervele globale de petrol.

4.Familia Rothschild

Familia Rothschild era una dintre cele mai bogate familii din lume, în vremea lui Napoleon. Dinastia a fost înființată de Mayer Amschel Rothschild. În Germania, și-a creat propriul imperiu financiar. Când a murit, Amschel a lăsat un testament pentru moștenitorii săi, unde a stabilit reguli cu privire la modul în care imperiul ar trebui să fie controlat, iar familia Rothschild respectă aceste reguli de mai bine de 200 de ani.

Au existat o mulțime de teorii și zvonuri legate de această familie. Unii oameni spun că ei controlează toți banii din lume și toate instituțiile financiare. Alții cred că Rothschild sponsorizează și încurajează majoritatea războaielor. Aceștia fac investiții și dețin mai multe podgorii și companii care produc petrol și gaze.

5.Familia Baruch

Familia Baruch are mai puțini bani decât Rothschild și Rockefeller, dar cu siguranță are mai multă influență. Bernard Baruch, persoana care a înființat acest clan, a fost consilierul a cinci președinți americani și un prieten apropiat al lui Sir Winston Churchill. El a fost omul care a inventat termenul „Războiul Rece” și a controlat invenția bombei atomice.

Există foarte puține informații despre moștenitorul imperiului Baruch. Acesta avea două fiice și un fiu. Fiul său, Bernard Baruch Jr. a murit în anii ’90. Nu există informații despre nepoții lui Bernard. Unii oameni cred că sunt ascunși și încă controlează guvernul Statelor Unite.