Cine e afaceristul Gheorghe Stelian, implicat în dosarul despăgubirilor ilegale

Numele lui Stelian Gheorghe, zis Stelu, este un apropiat al lui Dorin Cocos şi a lui Eugen Bejinariu.

20 nov. 2014, 19:50
Cine e afaceristul Gheorghe Stelian, implicat în dosarul despăgubirilor ilegale

In ultimii sase ani de cand apare in anturajul lui Udrea si Cocos, Stelu a acumulat o avere de cateva zeci de milioane de euro, din retrocedări şi drepturi litigioase.

Primul document oficial care il leaga pe Stelu de familia Cocos-Udrea este vanzarea terenului de pe strada Chopin din Bucuresti, pentru ca Elena Udrea să-şi acopere creditul de 3,3 milioane de euro contractat de la BRD.

Acest Stelu nu este însă un samsar de terenuri obişnuit, el colectioneaza cele mai scumpe imobile din zone rezidentiale ale Bucurestiului, retrocedate de la stat. Tot el este cel care a cumparat de la Regia Protocolului de Stat o vila impresionanata in centrul Bucurestiului, pe Bulevardul Kiseleff, dar si hotelul Mamaia din statiunea cu acelasi nume, o bijuterie de pe litoral.

De asemenea, acest Stelu a cumparat in 2007 drepturile litigioase pentru terenul de sub circul de stat Globus din Bucuresti, pentru suma de 100 de mii de euro. In aceasta afacere, Stelu a fost asociat cu Alexa Faur, cel care i-a achitat creditul Elenei Udrea la banca. Dupa ce Stelu a rezolvat dosarul circului Globus si a intrat in posesia terenului, acesta valora deja 60 de milioane de euro.

Anul acesta, la scurt timp după ce Dorin Cocoş a fost arestat în dosarul Microsoft, în biroul lui Remus Truică a fost făcută o şedinţă de criză. Personaje-cheie din dosar s-au întâlnit să pună la cale, cel mai probabil, o strategie prin care să şteargă urmele şpăgilor, ori să se pună de acord ce să spună la audieri. Surpriză, la şedinţă a fost convocat şi Gheorghe Stelian, „săgeata” lui Dorin Cocoş.

Întâlnirea a avut loc pe strada Atena, într-o clădire în care se află biroul lui Remus Truică. Acesta este suspectat de procurorii DNA că ar fi participat la negocierea contractelor şi ar fi colectat comisioanele care urmau să ajungă la demnitari.

Se pare că o bună parte din retrocedările primite de Gheorghe Stelian ar fi fost avizate chiar de către Alina Bica, actuala şefă a DIICOT, pe vremea când era membru în comisia ANRP din partea ministerului de justiţie, în anul 2010.

Alina Bica a apărut recent în atenția publică, în timpul campaniei electorale, după ce un blog care a dispărut în aceeași zi a dat publicității fotografii în care aceasta apare alături de fosta candidată la președinție Elena Udrea la cumpărături la Paris. Alături de cele două apărea, în fotografi Ana-Maria Topoliceanu, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții.