Confuzie cu privire la autorul ATACULUI TERORIST de la Londra

Autorul atacului terorist produs miercuri la Londra, la Palatul Westminster, ar fi fost identificat drept Abu Izzadeen, un predicator care avea un discurs de ură faţă de Marea Britanie. Mai multe mass-media britanice au preluat informaţia, însă ulterior aceasta a fost retrasă, întrucât bărbatul despre care s-a vorbit se află în închisoare şi, prin urmare, nu ar fi avut cum să comită atacul.

RomaniaTV.net
22 mart. 2017, 20:35
Confuzie cu privire la autorul ATACULUI TERORIST de la Londra

Presa britanică a anunţat la câteva ore după atacul de la Palatul Westminster că bărbatul care a intrat cu maşina într-un grup de pietoni pe podul de lângă sediul Parlamentului britanic, omorând cel puţin două persoane şi rănind alte cel puţin zece, înainte de a înjunghia un poliţist şi de a fi ucis s-ar numi Abu Izzadeen, pe numele său real Trevor Brooks. Informaţia a fost difuzată iniţial de Channel 4, însă ulterior a fost infirmată, întrucât surse oficiale au declarat că bărbatul respectiv se află în închisoare, după ce în 2016 a fot condamnat pentru părăsirea ţării în pofida unei interdicţii în acest sens.

Autorul atacului a fost împuşcat de trei ori de poliţişti după atac şi a murit din cauza rănilor suferite, în ciuda eforturilor meicilor de a-i salva viaţa.

Abu Izzadeen este un cunoscut drept un islamist extremist. El a fost închis în 2008 pentru instigare la atacuri împotriva Marii Britanii şi a SUA şi pentru strângere de fonduri pentru grupuri teroriste precum al-Muhajiroun.

Măsuri de securitate sporite în România după atacul din Londra. Anunţul oficial al autorităţilor

Izzadeen a fost eliberat din închisoare în mai 2009, dar a continuat campaniile extremiste şi a postat pe diferite reţele numeroase mesaje video care instigau la ură. Într-unul dintre aceste mesaje chiar îndemna oamenii să ucidă poliţiti britanici.

În 2015, bărbatul a mai fost arestat pentru că a încălcat o interdicţie de a părăsi ţara. El şi un alt bărbat, Simon Keeler, au fost reţinuţi în Ungaria şi deportaţi în Marea Britanie.

În trecut, el a catalogat atentatul terorist din 7 iulie 2005 de a Londra drept „demne de admiraţie” şi a spus în repetate rânduri că speră să moară ca atentator sinucigaş.

Atacul de la Palatul Westminster s-a soldat, miercuri, cu moartea a patru persoane, între care un poliţist şi autorul atentatului, şi cu rănirea altor 20, inclusiv doi români.

Poliţia britanică ştie cine este atacatorul de la Parlament, dar nu a dat numele publicităţii, relatează Sky News. Anterior, poliţia a anunţat că, pe baza informaţiilor disponibile, crede că a fost vorba de un singur atacator, care a fost ucis.