Cine este mai POSTAC: Iohannis sau Băsescu. Întrecerea preşedinţilor pe Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis şi fostul şef de stat, Traian Băsescu, au avut o dispută, la sfârşitul lunii martie, pe tema postărilor pe Facebook. Primul care a ieşit la atac a fost actualul preşedinte, care l-a numit pe predecesorul său "postac". Băsescu l-a contrazis şi i-a numărat postările. În luna martie însă, actualul şi fostul preşedinte au fost la fel de "postaci", amândoi având acelaşi număr de mesaje. Iohannis a fost totuşi campionul în primele două luni ale anului, pentru ca, în aprilie, rolurile se inverseze. Băsescu a câştigat detaşat "cursa"pe Facebook.

04 mai 2015, 05:49
Cine este mai POSTAC: Iohannis sau Băsescu. Întrecerea preşedinţilor pe Facebook

Replicile acide dintre Klaus Iohannis şi Traian Băsescu au început în 31 martie când preşedintele a declarat că lui Traian Băsescu „îi prieşte pensia”, fiind „foarte vocal şi postac”.

„Nu m-am întâlnit cu fostul preşedinte, nu i-am solicitat absolut nimic, nu am discutat nici despre reşedinţă, nici despre politică. Fostului preşedinte îi prieşte pensia: este foarte vocal şi postac. Îi doresc să fie sănătos”, a precizat atunci Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Iohannis, despre Traian Băsescu: Fostului preşedinte îi prieşte pensia, este foarte vocal şi postac

Replica lui Traian Băsescu nu a întârziat să apară.  Fostul preşedinte a făcut, în acea zi, o numărătoare paralelă a postărilor, din care reieşea că Iohannis avea 103 mesaje postate în 100 de zile, în timp ce el număra 31 de mesaje tot în atâtea zile (numărătoarea începând din 21 decembrie 2014).
RomaniaTV.net a numărat postările pe care cei doi politicieni le-au făcut pe Facebook de la începutul anului.
 
În luna martie, la finalul căreia au început atacurile pe această temă între cei doi politicieni, amândoi s-au situat pe acelaşi loc, cu 18 mesaje postate.

În luna aprilie, Traian Băsescu l-a detronat însă pe Klaus Iohannis cu 27 de postări faţă de 20 câte a avut preşedintele în exerciţiu. Totuşi, în această perioadă, preşedintele a lipsit din ţară, fiind în vacanţa de Paşte.
 
  
Alta a fost însă situaţia lunilor ianuarie şi februarie, când Iohannis a fost de departe autorul celor mai multe postări.
 
Astfel, în ianuarie, Traian Băsescu a avut doar 5 postări pe Facebook. Dintre acestea, două au fost postări de poze. În luna februarie, fostul preşedinte a avut acelaşi număr de mesaje postate, dintre care trei au fost doar distribuiri de articole din presă scrise despre el.
 
De cealaltă parte, Klaus Iohannis a reuşit să-l depăşească la mare distanţă pe Traian Băsescu cu un număr de 29 de mesaje postate în luna ianuarie.

În februarie, Klaus Iohannis a reuşit să acumuleze un număr de 28 de postări. Klaus Iohannis a reuşit chiar recordul de 4 mesaje postate în aceeaşi zi. Este vorba de 12 februarie, zi în care preşedintele a participat la Bruxelles la reuniunea Consiliului European când din cele 4 mesaje, două au fost însoţite de fotografii cu liderii europeni.