Cine l-a UCIS pe Osama Ben Laden? La doi ani după moartea teroristului, presa face noi DEZVĂLUIRI

Publicat: Joi, 28 Martie 2013 09:08 // Actualizat: Joi, 28 Martie 2013 09:31 // Sursa: RTV.net

O nouă versiune a condiţiilor morţii lui Osama Ben Laden şi îndoieli asupra identităţii soldatului Navy Seal care l-a ucis au fost dezvăluite de CNN, care pun sub semnul întrebării mărturiile precedente, inclusiv cea a bărbatului prezentat ca "trăgătorul" de către revista Esquire.

În februarie, revista Esquire publica un interviu extensiv cu un bărbat prezentat sub anonimat ca fiind "trăgătorul" care l-a ucis pe liderul al-Qaida la locuinţa sa din Abbottabad (Pakistan) în noaptea de 1 spre 2 mai 2011, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Un document găsit în casa lui Osama arată obiectivele teroriştilor din Europa şi SUA

Militarul a povestit că a fost singurul care a pătruns în camera acestuia de la al treilea etaj şi l-a ucis cu trei gloanţe în cap. Conform postului de televiziune CNN, această poveste este falsă, "trăgătorul" nefiind cel care l-a ucis pe Ben Laden. Povestea "trăgătorului" este o "mare prostie", conform lui Peter Bergen, consultant al CNN şi specialist în ceea ce priveşte al-Qaida, care relatează declaraţiile unuia dintre membrii faimoasei "Team 6" a Navy Seals, aflat, din nou, sub anonimat.

Citeşte şi Încă o lovitură pentru Al-Qaida: Ginerele lui Osama bin Laden a fost capturat de FBI

După spusele lui Peter Bergen, trei soldaţi Seals ar fi ajuns la cel de-al treilea etaj, printre care "trăgătorul" prezentat de Esquire şi Matt Bisssonette, soldatul care a relatat deja o primă variantă a acestei nopţi sub pseudonimul Mark Owen în controversatul volum, "No Easy Day". Ben Laden ar fi scos capul pe uşă iar primul Seal - nici "trăgătorul", nici Bissonette - i-ar fi tras atunci un glonţ în cap, conform lui Peter Bergen. Relatarea consultatului CNN se apropie de cea a operaţiunii descrisă de Bissonette în cartea sa.

Citeşte şi Revista Esquire, criticată pentru articolul despre soldatul care l-a ucis pe Osama bin Laden

Povestea "trăgătorului" din Esquire ar fi deranjat puternic membri aceste unităţi de elită, care aveau instrucţiuni de a nu "vorbi cu nimeni", conform lui Bergen. Navy Seal-ul care a făcut aceste declaraţii pentru CNN povesteşte, de asemenea, că "trăgătorul" a fost expulzat din echipă deoarece avea tendinţa de a se lăuda cu faptele sale.

Citeşte şi Cine este cel care l-a ucis pe Osama Bin Laden

2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 mar 23:45
Răspunde | Votează email 0 email
INCORNORATUL ALLAH
TERORISMUL ISLAMIC NU DISPARE DECAT ODATA CU DISPARITIA ULTIMULUI URMAS AL DEMENTULUI TALHAR PEDOFIL ARAB..."PROFETUL" TERORISMULUI ISLAMIC.
28 mar 13:12
Votează email 0 email
...Bergen. Relatarea consultatului CNN se apropie de cea a operaţiunii descrisă de Bissonette în cartea sa. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.6830
RON
17 Jan
noapte -3 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H