Cine sunt cei trei militari care au murit în accidentul de joi noapte. Ceremonii militare în toată ţara

Trei militari români, plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, au decedat în accidentul de aseară, în apropierea localității Valea Urdei, din județul Argeș, anunţă Ministerul Apărării Naţionale. Ceremonii militare pentru comemorarea celor trei militari au avut loc, vineri dimineaşă, la toate unităţile militare din ţară, dar şi la sediul Ministerului Apărării. 

30 iun. 2017, 05:12
Cine sunt cei trei militari care au murit în accidentul de joi noapte. Ceremonii militare în toată ţara

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.

Toți militarii răniți sunt în stare stabilă și se află internați în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, unul la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar ceilalți șase se află, la ora difuzării comunicatului, în proceduri de transfer către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” din București.

În această dimineață, de la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a militarilor decedați în tragicul accident.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familiile îndoliate și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe!

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație joi, în jurul orei 21, în județul Argeș. Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei. Trei militari şi-au pierdut viaţă, alţi nouă au fost răniţi.

Ceremonii militare pentru comemorarea celor trei militari care au murit după ce un camion s-a răsturnat într-o râpă din judeţul Argeş au avut loc, vineri dimineaşă, la toate unităţile militare din ţară, dar şi la sediul Ministerului Apărării. La ceremonia religioasă care a avut loc la Batalionul 30 Vânători de Munte din Câmpulung – unde lucrau victimele – au participat zeci de colegi ai acestora.

Ceremonia a început, vineri diminaţă, la ora 8.30, cu intonarea Imnului Naţional, după care s-au citit numele militarilor decedaţi şi s-au prezentat date despre spitalele în care se află răniţii. A fost citit ordinu ministrului Apărării Naţionale, potrivit căruia în toate unităţile din ţară se organizează astfel de ceremonii, iar apoi un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire.

La ceremonie au participat sute de colegi militarilor implicaţi în accidentul din Argeş.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale, ceremonia a fost transmisă în direct, însoţită de mesajul: ”Nu vă vom uita niciodată!”.

Citeşte şi: Un camion plin cu 13 militari s-a răsturnat, TREI morţi, mai mulţi sunt în stare critică. A fost activat CODUL ROŞU VIDEO