Cine sunt deputaţii care au votat noul Cod Penal. Un deputat PMP, exclus pentru că a votat „pentru”

Codul Penal, mult hulit de opoziţie şi societatea civilă, a trecut, miercuri, în Camera Deputaților, la limită. Legea a fost adoptată cu 167 de voturi ”pentru”, 97 de voturi "împotrivă" şi 19 abţineri, în condiţiile în care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile.

RomaniaTV.net
04 iul. 2018, 12:04
Cine sunt deputaţii care au votat noul Cod Penal. Un deputat PMP, exclus pentru că a votat „pentru”

Nouă deputaţi ai minorităţilor naţionale au votat, miercuri, pentru adoptarea Codului penal, care a trecut cu două voturi în plus faţă de minimum necesar de plenul Camerei, forul decizional.

Cei două deputaţi ai minorităţilor care au votat ”pentru” sunt: Adnagi Slavoliub, Csokany Petronela-Mihaela, Furic Iarco, Ibram Iusein, Ignat Miron, Popescu Mariana-Venera, Stoica Bogdan-Alin, Vasile Daniel şi Vexler Silviu.

De asemenea, deputatul PMP Adrian Mocanu a votat ”pentru”, iar Eugen Tomac a anunţat excluderea acestuia din partid, scrie stiripesurse.

Restul voturilor ”pentru” au aparţinut PSD şi ALDE. PNL, USR şi PMP, cu excepţia lui Mocanu, au votat ”împotrivă”, iar UDMR s-a abţinut de la vot.

Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.