Cioban atacat de urs în Prahova

Un cioban a fost mușcat, duminică, de un urs pe raza localității prahovene Vâlcănești, jandarmii având, în cursul weekend-ului, intervenții în mai multe localități ca urmare a prezenței animalelor sălbatice, respectiv urși, mistreți și o vulpe.

29 oct. 2017, 19:28
Cioban atacat de urs în Prahova

În cursul zilei de duminică, un cioban a fost atacat de un urs în localitatea Vâlcănești, bărbatul fiind mușcat la un picior.

Jandarmii care au ajuns la fața locului au constatat că animalul a fugit în pădure, informează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, George Duță, a declarat că bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost mușcat de gamba dreaptă, acesta fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Județean de Urgență Ploiești, ulterior fiind dus la Secția de Boli Infecțioase a unității sanitare.

IJJ informează că, în cursul weekend-ului, jandarmii au interveni în localitățile Vâlcănești, Breaza, Bușteni și Azuga în urma semnalării prezenței animalelor sălbatice.

Potrivit Agerpres, cele șapte intervenții au presupus alungarea unor urși, respectiv a unei ursoaice cu pui și a unei vulpi, precum și activități cauzate de prezența unor mistreți care au fost omorâți de câini.

„Cu ocazia intervențiilor, jandarmii au urmărit luarea următoarelor măsuri: îndepărtarea animalelor sălbatice folosindu-se semnale acustice și luminoase, delimitarea unei zone de siguranță pentru cetățeni, îndepărtarea curioșilor din zonă, informarea cetățenilor cu privire la anumite riscuri ce pot apărea ca urmare a comportamentului animalelor sălbatice, în special a celor rănite sau care au pui. De asemenea, au fost și sunt monitorizate zonele în care și-au făcut apariția animalele sălbatice pentru preîntâmpinarea eventualelor evenimente neplăcute”, arată sursa citată.