Ciocnire între două avioane de acrobaţie în zona Los Angeles. Unul din ele era pilotat de o femeie de 72 de ani

Două avioane de mici dimensiuni, dintre care unul pentru acrobaţii aeriene, s-au ciocnit în aer deasupra apelor portului Los Angeles. Autorităţile afirmă că la bordul celor două aparate se aflau trei persoane.

06 feb. 2016, 10:14
Ciocnire între două avioane de acrobaţie în zona Los Angeles. Unul din ele era pilotat de o femeie de 72 de ani

Autorităţile aviatice americane şi Garda de Coastă au reuşit să recupereze din apele golfului cozile celor două avioane, pe care sunt trecute numerele de identificare. Unul dintre avioane este Beechcraft 35 Bonanza, iar celălalt Citabria (pentru acrobaţii), a declarata purtătorul de cuvânt al Administraţiei Aviatice Americane, Allen Kenitzer.

Persoanele care se presupune că se aflau la bord, doi bărbaţi şi o femeie, aveau vârste cuprinse între 61 şi 81 de ani, au precizat autorităţile. Potrivit datelor recuperate dintr-un jurnal de bord, într-un avion se aflau doi bărbaţi, iar în celălalt o femeie de 72 de ani.

Deocamdată nu este clar dacă avioanele făceau acrobaţii în momentul coliziunii. Deşi aria de căutări stabilită de autorităţi este foarte mare, Garda de Coastă vorbeşte despre o acţiune de salvare, nu de căutare, semn că speră să găsească supravieţuitori ai accidentului.