Cioloş: Am deplina convingere că problema vizelor pentru Canada este rezolvată

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, că are "deplina convingere" că problema vizelor pentru Canada este "rezolvată", după acordul la care s-a ajuns în Belgia pe tema CETA.

27 oct. 2016, 20:08
Cioloş: Am deplina convingere că problema vizelor pentru Canada este rezolvată

Am deplina convingere că, da, această problemă este rezolvată, şi am convingerea aceasta de mai multă vreme. (…) Ne-am asumat acest subiect undeva în vara acestui an, când am decis să merg în Canada şi să susţin acest lucru şi în interesul României, şi al Bulgariei, pentru că asta este, suntem la pachet. Doar România a făcut demersuri proactive în relaţie cu Guvernul canadian„, a spus premierul, potrivit news.ro.

Autorităţile belgiene au reuşit să ajungă la un acord la nivel federal şi între entităţile subfederale privind acordul de liber-schimb UE-Canada, CETA, a anunţat joi premierul Charles Michelle, citat de DHnet.be.

CETA vizează să faciliteze fluxul de mărfuri între UE şi Canada, prin eliminarea unor taxe şi altor obstacole comerciale. De asemenea, este considerat drept bază pentru acordul mai amplu şi mai controversat TTIP, negociat cu Statele Unite.

CITEŞTE ŞI: Iohannis, după acordul privind CETA: Lucrurile au început să se mişte şi putem fi iar optimişti