Cioloş, despre creşterea salariilor profesorilor: O minciuna spusă de mai multe ori nu poate deveni adevăr

Saga "creșterii bunăstării românilor prin aplicarea la literă a programului de guvernare" pare să continue, afirmă fostul premier Dacian Cioloș, precizând că "o minciună" spusă de mai multe ori nu poate deveni adevăr.

29 aug. 2017, 15:09
Cioloş, despre creşterea salariilor profesorilor: O minciuna spusă de mai multe ori nu poate deveni adevăr

„Saga ‘creșterii bunăstării românilor prin aplicarea la literă a programului de guvernare’ pare să continue. Să nu mă înțelegeți greșit, nu mă bucur deloc de necazul altora. Sunt doar puțin trist că avem nevoie de deziluzionări repetate pentru a înțelege că o minciună spusă de mai multe ori nu poate deveni adevăr, oricât ar vrea unii să spere că ‘data viitoare poate va fi mai bine'”, a scris Cioloș, marți, pe Facebook, referindu-se la creșterile salariale promise profesorilor de actuala guvernare.

Potrivit fostului premier, trebuie învățată odată pentru totdeauna lecția „minciunii frumos îmbrăcate, care creează speranță”.

„Nu doresc nici să mai pun o cărămidă la defetism și nici la concertul de critici adresate celor de la guvernare. Văd că o fac destul de bine oameni de-ai lor. Cred însă că dacă nu învățăm odată pentru totdeauna lecția asta (a minciunii frumos îmbrăcate, care creează speranță) nu vom putea construi alternativa realistă. Și noi, cei din Platforma România 100, la asta vrem să lucrăm în primul rând, în perioada următoare. Vom vorbi mai mult când vom avea consistența pe care o credem necesară”, mai spune Cioloș.

Totodată, Dacian Cioloș distribuie pe Facebook un mesaj al fostului său consilier Ionel Dancă, în care acesta din urmă afirmă că îi pare rău pentru toți profesorii, „care au aflat abia acum că de la 1 ianuarie salariile se majorează cu 25% doar pe hârtie”.

„În realitate, se mută contribuțiile de cca. 23% din salariu brut de la angajator la angajat”, a mai spus Dancă.