Ciorbea despre sesizarea CCR privind Codul fiscal: Avem nevoie şi de informaţii de natură economico-financiară

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, spune că, pentru a înțelege mai bine efectele modificării Codului fiscal, este nevoie și de informații de natură economico-financiară, pe lângă cele furnizate de cei care au formulat petițiile sau de autorități.

RomaniaTV.net
23 nov. 2017, 12:32
Ciorbea despre sesizarea CCR privind Codul fiscal: Avem nevoie şi de informaţii de natură economico-financiară

Am solicitat niște relații suplimentare și de la cei care au formulat petițiile, respectiv PNL, liderii sindicali, și pe de altă parte autorități, pentru a ne preciza unele detalii, de pildă felul în care se derulează acum aceste negocieri colective, ritmul în care se reușește sau nu se reușește încheierea contractelor colective și respectiv majorarea salariilor, mai ales în sectorul privat. (…) Pentru a înțelege mai bine mecanismul, avem nevoie și de altfel de informații, inclusiv de natură economico-financiară„, a declarat Ciorbea, joi, la Palatul Parlamentului, după o dezbatere privind condițiile din penitenciare.

Întrebat de momentul în care va lua o decizie în ceea ce privește sesizarea CCR în legătură cu prevederile Codului fiscal, Ciorbea a spus că „după 1 decembrie”.

Este presiunea timpului, dar încercăm să fim cât mai corecți, cât mai temeinici în munca aceasta pe care o facem și încercăm să ne dăm seama în mod real care sunt implicațiile acestei ‘revoluții fiscale’. Efectele practice se vor vedea ceva mai târziu, asta e clar. Abia în februarie vom vedea efectiv câți anume se vor bucura de salarii ceva mai mari și câți se vor ‘bucura’ de salarii mai mici sau nu. Până atunci, problema este să reușim să pipăim, să ne dăm seama cam care este realitatea, pentru că, vedeți bine, abordările sunt atât de tranșante și de o parte și de cealaltă, încât, noi fiind la mijloc, e cam greu să pătrundem aceste elemente. Sigur că accentul îl punem pe aspectele de neconstituționalitate, pe faptul dacă sunt încălcate sau nu jurisprudența CEDO, jurisprudența Curții Constituționale și altele„, a arătat Ciorbea.