Ciprian Marica, PRIMUL MESAJ după ce a cumpărat FC Farul Constanţa. Cine l-a convins să reintre în FOTBAL

Ciprian Marica (32 de ani) a achizitionat, marti, la licitatie marca, sigla si culorile FC Farul Constanta, echipa aflata in procedura de faliment din 2015.

04 iul. 2018, 08:28
Ciprian Marica, PRIMUL MESAJ după ce a cumpărat FC Farul Constanţa. Cine l-a convins să reintre în FOTBAL

Ciprian Marica a declarat ca toate cluburile mari ale Romaniei trebuie readuse la viata.

„Cu ceva timp in urma, discutam cu Mircea Lucescu la o cafea. La un moment dat, ma intreaba din senin: „Cum iti hranesti tu pasiunea, cum te dedici activitatii care sa-ti aduca bucuria aia venita din pasiune?” Mi-am promis atunci ca voi acorda mai mare atentie fotbalului. Nu mai pot juca, dar pot sa ajut! Nu poti fi doar un observator cand fotbalul care ti-a dat totul trece prin momente dificile. Trebuie sa ajutam cu totii fotbalul romanesc. Fenomen care, in primul rand, are o mare problema de identitate. Temelia lui a fost subrezita cand am lasat sa dispara echipele de traditie. Primul pas: trebuie sa readucem cluburile mari la viata, sa readucem oamenilor bucuria traita langa echipa pentru care au cantat, au scandat, au plans. Daca marile cluburi, echipele cu traditie vor redeveni puternice, fotbalul romanesc va redeveni puternic. Eu am ales sa ajut sa readucem stralucirea unui club important in fotbalul romanesc, Farul Constanta. Sa repunem caramida la temelie, sa-i recuperam certificatul de nastere, sa-i redam identitatea, sa-i scoatem din nou la lumina istoria si performantele la care au trudit generatii de fotbalisti”, a scris Ciprian Marica pe contul sau oficial de Facebook.

Ciprian Marica a cumpărat brandul FC FARUL CONSTANŢA. Fanii acuză un PLAN DIABOLIC

Ciprian Marica a sustine ca are nevoie de sprijin din partea tuturor constantenilor pentru ca Farul sa redevina ceea ce a fost: „Dar acesta este un prim pas, facut cu bucurie, cu cele mai bune intentii si cu o mare deschidere. Mai departe, trebuie consens, trebuie sprijin, trebuie ca toti cei care pot, sa puna umarul, sa construiasca un proiect solid, demn de un etalon al fotbalului romanesc. Care fotbal a fost avariat grav de dispute mici, de orgolii nepotrivite, de amestec al competentelor, de scandaluri inutile. Vreau sa fie clar un lucru: am muncit mult pentru a-mi construi un nume, o cariera. Am stat departe de orice scandal si mereu voi face asta. Scandalurile au adus doar nenorociri in aceasta tara, daca vrem sa ne dezvoltam, trebuie sa facem lucrurile corect. Atat. Nu sa ne irosim in dispute inutile, contestari, pus bete in roate. Eu pot sa ofer priceperea mea, entuziasmul meu, dragostea imensa pentru fotbal. Fara tensiuni, fara rautati, fara interese ascunse, pentru ca nu ma caracterizeaza”.

Licitatia pentru marca, sigla si culorile FC Farul Constanta a pornit de la 35.000 de euro si a fost achizitionata in final de Ciprian Marica cu suma de 43.300 de euro.