70.000 de kurzi din Siria au fugit în Turcia în 24 de ore

Circa 70.000 de kurzi în Siria s-au refugiat de vineri în Turcia de teama jihadiştilor grupării Statul Islamic (SI) care avansează în nord-estul Siriei, a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), relatează AFP.

20 sept. 2014, 17:21
70.000 de kurzi din Siria au fugit în Turcia în 24 de ore

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi va încerca să sprijine guvernul turc „pentru a veni în ajutorul celor circa 70.000 sirieni care au fugit în Turcia în ultimele 24 de ore”, a precizat organizaţia într-un comunicat, informează Agerpres. În plus, se mai menţionează în comunicat, „guvernul turc şi HCR se pregătesc pentru posibila sosire a sute de mii de refugiaţi în plus în următoarele zile”, în condiţiile în care luptele continuă.

Turcia şi-a deschis vineri frontiera pentru refugiaţii sirieni care au început joi să părăsească zona localităţii Ain al-Arab încercuită de combatanţii grupării extremiste sunnite Statul Islamic (SI).

„Acest aflux masiv arată necesitatea de a mobiliza ajutor internaţional pentru a susţine ţările vecine” Siriei, a declarat Înaltul Comisar ONU pentru refugiaţi, Antonio Guterres, care a salutat gestul Turciei de a-şi deschide frontierele pentru noii refugiaţi din Siria.