Zeci de gospodării şi drumuri, inundate din cauza precipitaţiilor şi a topirii zăpezii. Afectată este şi circulaţia feroviară

Mai multe localităţi din ţară au fost inundate, în ultimele ore, din cauza precipitaţiilor şi în urma topirii zăpezii, în unele locuri nivelul apei ajungând la 40 de centimetri. Afectate de indundaţii sunt zeci de gospodării, drumul european 70, dar şi circulaţia feroviară între staţiile Târnavele şi Vlaşca.

08 mart. 2018, 06:07

UPDATE: Inundaţii au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în 19 localităţi din judeţele Dolj, Giurgiu, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea. Peste 120 de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din 5 locuinţe, 21 anexe gospodăreşti, 104 curţi şi subsoluri inundate.

Zeci de pompieri au intervenit, în ultimele ore, în mai multe zone din jdueţul Teleorman pentru evacuarea apei acululate în curţi, case şi pe drumuri în urma ploilor şi a topirii zăpezii.

Astfel, conform datelor furnizate de ISU Teleorman, una dintre localităţile afectate este Drăgăneşti Vlaşca, unde drumul european 70 este inundat pe o porţiune de aproximativ o sută de metri, iar drumu judeţean 503 este inundat pe un tronson cu o lungime de 200 de metri, unde apa ajunge la 40 de centimetri. Pe ambele tronsoane de drum se circulă cu dificultate. În aceeaşi zonă, a fost inundată o piaţă şi apa s-a adunat pe mai multe porţiuni dr drum local. În satele Comoara, Văceni şi Vlaşca, 17 curţi şi trei case au fost inundate.

De asemenea, Circulaţia feroviară se desfăşoară cu restricţii de viteză, joi dimineaţă, pe secţia de cale ferată 903, Videle – Giurgiu, între staţiile Târnavele şi Vlaşca.

În noaptea de miercuri spre joi, pompierii au încercat să supraînaţle şi să întărească cu saci ne nisip diguri deja existente, însă apa a trecut peste acestea. Zona este în continuare monitorizată de către autorităţi.

Citeşte şi Mai multe gospodării au fost inundate, după topirea zăpezii