Circulaţia metroului ar putea fi oprită. Sindicaliştii ameninţă cu greva generală

Publicat: Vineri, 22 Septembrie 2017 12:30 // Actualizat: Vineri, 22 Septembrie 2017 15:43 // Sursa: romaniatv.net

Uniunea Sindicatelor Libere (USL) Metrou pichetează, vineri, Ministerul Transporturilor, protestând faţă de tăierea a 41,5 milioane de lei din fondurile de exploatare.

USLM ameninţă că va declanşa o grevă generală. 

"Zilele trecute am avut negocieri cu ministerul şi administraţia, pe 27 septembrie expiră contractul colectiv de muncă. Ni s-au tăiat 41,5 milioane de lei din fondurile de exploatare, lucru care pune în pericol inclusiv siguranţa circulaţiei metroului. Acum avem doar un pichet aici, la minister, dar dacă lucrurile vor continua aşa ne vom aduna şi la Guvern şi, într-un final s-ar putea să ajungem să facem grevă generală", a declarat Ion Rădoi, preşedintele USLM.

Greva generală înseamnă oprirea metroului, dar cu asigurarea a o treime din activitate, ceea ce înseamnă că trenurile vor circula doar de la ora 16.00, a explicat liderul sindical.

Ion Rădoi a mai spus că sindicatul „şi-ar putea retrage toţi oamenii pe care îi are la niveluri de vârf ale Partidului Social Democrat", el însuşi fiind fost membru al PSD.

În curtea Ministerului Transporturilor s-au adunat aproximativ 300 de protestatari, printre care se numără angajaţi ai Metroului, dar şi întreprinzătorii care deţin spaţii comerciale în staţiile de metrou. Aceste spaţii sunt acum administrate de Sindomet, o firmă a sindicatului de la Metrou, dar spaţiile respective ar urma să revină la Metrorex, lucru care îi îngrijorează atât pe întreprinzători, cât şi pe sindicalişti.

Întrebaţi dacă solicită şi măriri salariale, liderii USL Metrou au spus că nici măcar nu ştiu cât să ceară, având în vedere tăierea fondurilor, dar „vom cere cât mai mult".

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
grevă greva generala metrou grevă metrou
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 sep 13:51
Răspunde | Votează email -1 email
nnnx
https://petitieonline.net/petitie/22226144
1
EUR
4.6605
RON
26 Sep
noapte 4 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H