Navigaţia pe Dunăre se desfăşoară în condiţii de iarnă

Trei nave maritime tranzitează, vineri, canalul Sulina, circulația pe Dunăre desfășurându-se în condiții de iarnă, potrivit Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați.

13 ian. 2017, 07:02
Navigaţia pe Dunăre se desfăşoară în condiţii de iarnă

‘Două nave maritime au plecat din Sulina și sunt în marș amonte spre Galați (port din România, n.red.) și Giurgiulești (port din Republica Moldova, n.red.), iar o navă este în ancoră la mila 36 a Dunării și urmează să plece în marș amonte’, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul general al AFDJ, Dorin Dumitru.

Remorcherele AFDJ Galați ‘Gheorghieni 2’ și ‘Perseus’ vor patrula vineri pe Dunăre între localitățile Tulcea și Isaccea pentru fluidizarea sloiurilor, iar ‘Galați 3’ va acționa în dreptul orașului Galați.

Convoaiele de barje care au plecat în urmă cu 24 de ore din Cernavodă încărcate cu materie primă pentru combinatele din Galați și Tulcea au ajuns, joi seara, în apropiere de Brăila, ele urmând să-și continue vineri drumul spre destinații.

În condițiile în care cursele de pasageri au fost suspendate încă de la începutul săptămânii din cauza sloiurilor de pe Dunăre, intervențiile pentru situații de urgență în localitățile izolate din Deltă sunt asigurate fie pe cale terestră de polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă, fie pe cale aeriană de elicopterele SMURD.

Pentru asigurarea legăturii între Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu, trecerea Dunării este asigurată periodic de remorcherul fluvial 328 al Ministerului Apărării Naționale (MApN), astfel încât urgențele medicale din localitățile situate pe brațul Chilia al Dunării să poată fi transportate în timp util la Tulcea.

‘De la începutul misiunii umanitare, RF 328 a transportat aproximativ 230 de persoane și circa 400 de kilograme de alimente. Cel mai mare număr de călători, respectiv 95, a fost înregistrat joi la prânz’, a declarat pentru AGERPRES comandantul misiunii din cadrul Unității Militare 02044, locotenent comandor Lucian Martian.

Remorcherul ‘Mamaia 2’ al AFDJ va efectua duminică un nou transport de călători și mărfuri pe canalul Sulina, la fel ca la începutul săptămânii, astfel încât populația din Deltă să-și poată rezolva eventualele problemele urgente în municipiul Tulcea și să se poată aproviziona cu alimente.

Potrivit AFDJ, brațele Chilia și Sfântu Gheorghe sunt vineri dimineața blocate de gheață.

Citeşte şi Cum arată podul peste Dunăre, Giurgiu-Ruse, după ce a fost modernizat FOTO