Circulaţia pe Transfăgărăşan a fost blocată din cauza alunecărilor de teren

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, în zona Vidraru, a fost blocată, mai multe ore, după ce pe şosea au căzut stânci şi pământ, informează România TV.

30 sept. 2013, 05:38
Circulaţia pe Transfăgărăşan a fost blocată din cauza alunecărilor de teren

Circulaţia pe Transfăgărăşan, la kilometrul 60, în dreptul localităţii Arefu, a fost blocată mai multe ore din cauza alunecărilor de teren şi a stâncilor căzute pe carosabil. În această zonă a plouat foarte mult în ultimele două zile.

Circulaţia a fost reluată iniţial pe un fir, alternativ, iar după ora 10.00 a fost eliberată şi a doua bandă de mers.

Alunecarea de teren s-a produs în cursul nopţii la kilometrul 60, între două tuneluri aflate în apropiere de Barajul Vidraru, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

La faţa locului au acţionat mai multe utilaje de la Districtul Drumuri Naţionale Căpăţăneni, care au rămas în zonă, pentru a putea interveni în cazul producerii unor noi alunecări de teren, scrie Agerpres.

Căderi de pietre de pe versanţi s-au înregistrat şi pe alte sectoare ale Transfăgărăşanului, însă fără ca drumul să fie blocat.

Meteorologii au emis cod portocaliu de ploi pentru opt judeţe din sud-estul ţării. Avertizarea întră în vigoare luni la ora 21.00 şi expiră miercuri noaptea. De asemenea, s-a emis şi cod galbende ploi pentru Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.