Circulaţia a fost reluată pe Autostrada Soarelui după ce a fost deviată din cauza zăpezii viscolite UPDATE

Circulaţia rutieră a fost reluată pe Autostrada A2, pe sensul de mers Constanţa - Bucureşti, unde traficul a fost deviat timp de o oră, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - zăpada acumulată pe carosabil şi vântul care o spulberă, reducând semnificativ vizibilitatea, a informat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

RomaniaTV.net
28 nov. 2018, 12:58
Circulaţia a fost reluată pe Autostrada Soarelui după ce a fost deviată din cauza zăpezii viscolite UPDATE

Circulaţia rutieră pe Autostrada Soarelui (A2) Bucureşti – Constanţa şi retur se desfăşoară îngreunat pe anumite sectoare, din cauza ninsorii viscolite care provoacă reducerea vizibilităţii, pe alocuri sub 50 de metri, atenţionează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă.

 

Ştirea iniţială:

Din cauza zăpezii acumulate pe carosabil şi a vântului care o spulberă, reducând semnificativ vizibilitatea, circulaţia rutieră a fost deviată pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti al Autostrăzii A2, între Feteşti şi Drajna Nouă. 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că „se va părăsi autostrada la kilometrul 143, în localitatea Feteşti, judeţul Ialomiţa, prin DN 3B, urmând a se circula pe DN 3A, până în localitatea Drajna Nouă, judeţul Călăraşi, unde se va intra din nou pe autostradă la kilometerul 103”.

Pe parcursul zilei s-au produs mai multe evenimente rutiere în care diferite autovehicule au derapat din cauza zăpezii, însă acestea au fost scoase rapid pe banda de urgenţă, astfel că traficul nu a fost afectat. Nu au rezultat victime în urma coliziunilor, doar pagubemateriale, mai informează Centrul Infotrafic.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să circule cu viteză redusă, să folosească în principal frâna de motor şi să acorde o atenţie deosebită tuturor manevrelor efectuate în trafic!