Circulaţie DIFICILĂ pe numeroase drumuri importante din România din cauza vremii. Anunţul Centrului INFOTRAFIC al Poliţiei

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, joi seară, traficul auto pe numeroase artere rutiere importante se desfășoară dificil, în condiții de ceață densă.

24 nov. 2016, 17:11
Circulaţie DIFICILĂ pe numeroase drumuri importante din România din cauza vremii. Anunţul Centrului INFOTRAFIC al Poliţiei

Astfel, se circulă îngreunat pe tronsonul Cunța – Deva (kilometrii 292 – 369) al autostrăzii A1 (vizibilitate redusă sub 50 de metri), pe DN15 Târgu Mureș – Cluj-Napoca, între localitățile mureșene Ungheni și Luduș (vizibilitate redusă sub 50 de metri), DE58 Dej – Baia Mare și DE81 Turda – Alba Iulia (ambele pe raza județului Cluj) și DE581 Bârlad – Albița (la intrarea în municipiul vasluian Huși dinspre Crasna există porțiuni cu vizibilitate redusă sub 10 metri).

Pentru această seară, Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări nowcasting în legătură cu acest fenomen, vizate fiind numeroase zone din județe precum Alba, Bihor, Cluj, Harghita și Hunedoara.

Cum ar trebui să conduceţi pe timp de ceaţă

Pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite pe drumurile publice, poliţiştii recomandă conducătorilor auto care se confruntă cu deplasarea în astfel de condiții să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze viteza la condiţiile concrete de drum (mai ales în cazul unui carosabil alunecos), să nu se angajeze în depăşiri riscante, să mărească distanţa între autovehicule şi să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire.