Circulaţie în condiţii de iarnă, pe toate drumurile din ţară UPDATE

Se circulă cu dificultate pe toate drumurile din ţară. Şoferii au fost atenţionaţi de către autorităţi că traficul este restricţionat.

24 feb. 2018, 11:14
Circulaţie în condiţii de iarnă, pe toate drumurile din ţară UPDATE

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că laaceastă oră (22:00), se circulă în condiţii de iarnă în aproape toată ţara, însă precipitaţiile sunt slabe pe majoritatea arterelor naţionale, carosabilul fiind negru, umed şi nu creează probleme deosebite.

Pe cele 4 autostrăzi mai importante A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti şi A4 Ovidiu-Agigea ninge în acest moment, s-a depus strat de zăpadă, dar se acţionează cu utilaje. Pe DN1 Valea Prahovei şi DN7 Valea Oltului ninge uşor, carosabilul este umed, dar curat, iar pe DN1A, între kilometrii 140 şi 152 s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ 2-3 cm, tronson pe care se acţionează atât cu utilaje de deszăpezire, cât şi cu material antiderapant. Pe toate aceste artere nu sunt înregistrate probleme privind circulaţia autovehiculelor.

În prezent nu sunt semnalatedrumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier şi totodată nu există blocaje din cauza vremii nefavorabile.

Pentru prevenirea produceriide accidente rutiere, le recomandăm participanţilor la trafic:

– să aibă autovehicululechipat cu pneuri corespunzătoare;

– să reducă viteza dedeplasare şi mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora;

– să-şi asigure o bunăvizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;

– să folosească sistemul deiluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;

– să păstreze în mers odistanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– să nu frâneze sau săvireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;

– să adopte permanent oconduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.

UPDATE: Circulaţia vehiculelor mai mari de 3,5 tone, restricţionată pe DN 13 B din cauza viscolului

Circulaţia vehiculelor de mare tonaj a fost restricţionată sâmbătă pe DN 13 B, Gheorgheni-Praid, din cauza viscolului care a crescut în intensitate, a informat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Harghita, Adrian Pănescu.

Potrivit sursei citate, restricţia se aplică autovehiculelor mai mari de 3,5 tone, pentru ca drumarii să poată interveni corespunzător şi pentru preîntâmpinarea unor blocaje în trafic.

Adrian Pănescu a explicat că viscolul a crescut în intensitate în pasul Bucin, pe DN 13B şi s-au format şi suluri de zăpadă pe carosabil.

Acesta a precizat că restricţia va fi ridicată când vremea se va îmbunătăţi, adăugând că în weekend traficul greu este redus în zonă.

 

Circulaţia pe drumurile din Harghita se face în condiţii de iarnă, pe unele sectoare viscolind uşor, şoferii fiind atenţionaţi de către autorităţi că există posibilitatea restricţionării traficului, dacă vremea se va înrăutăţi.

Circulaţia se face în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ, în vreme ce pe DN 12, Băile Tuşnad – Topliţa, există sectoare de drum unde ninsoarea este viscolită iar în zonele de creastă ale DN 12 A – M.Ciuc-Comăneşti, DN 12 C, Gheorgheni-Lacu Roşu, DN 15 – Topliţa-Borsec, DN 13 B – Praid-Gheorgheni, DN 13 A Praid- Odorheiu Secuiesc-M.Ciuc se înregistrează viscol generalizat, dar de mică intensitate, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu.

Oficialul citat atrage atenţia că viscolul poate provoca apariţia cordoanelor de zăpadă, care ar îngreuna traficul, adăugând că circulaţia ar putea fi restricţionată sau chiar închisă pe anumite sectoare de drum, în cazul în care ninsorile vor fi abundente şi se va înregistra viscol.