Circulaţie îngreunată de ninsori abundente în Pasul Tihuţa, pe DN 17

Traficul rutier se desfăşoară cu greutate pe DN 17, în Pasul Tihuţa, aflat la graniţa dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava, din cauza ninsorilor abundente, iar mai multe maşini şi tiruri nu au putut urca pasul sau au fost oprite preventiv de către poliţiştii rutieri, potrivit unui comunicat remis duminică seara de către Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă Bistriţa-Năsăud.

11 ian. 2015, 19:17
Circulaţie îngreunată de ninsori abundente în Pasul Tihuţa, pe DN 17

„În Pasul Tihuţa sunt înregistrate cantităţi mari de precipitaţii sub formă de ninsoare, circulaţia fiind îngreunată de zăpada viscolită pe partea carosabilă. În zonă sunt dislocate echipaje aparţinând IPJ Bistriţa-Năsăud, care monitorizează şi sprijină traficul pe acel tronson de drum pentru ca circulaţia să se desfăşoare în condiţii normale, de iarnă. Mai multe autotrenuri şi autoturisme nu au putut continua urcarea spre Pasul Tihuţa, iar altele au fost oprite preventiv, preţ de aproximativ 30 de minute, pentru ca partea carosabilă sa fie curăţată de zăpada adusă de rafalele de vânt”, se precizează în documentul citat de Agerpres.

La ora 19,00, toate drumurile naţionale şi judeţene din Bistriţa-Năsăud erau deschise circulaţiei, însă traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar utilajele de deszăpezire intervin pentru a menţine carosabilul practicabil.

În perioada 11 ianuarie, ora 16,00 – 12 ianuarie, ora 12,00, judeţul Bistriţa-Năsăud se află sub incidenţa unui Cod galben de ninsori viscolite, intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 80 km/h şi sunt prognozate ninsori, precipitaţii mixte, ploi şi polei.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vremea se răceşte în aproape toată ţara