Circulaţie paralizată din cauza ninsorilor, utilajele au fost scoase pentru curăţarea carosabilului

Traficul rutier se desfăşoară, miercuri dimineaţă, în condiţii de iarnă pe tronsonul Novaci - Rânca al DN67C, în judeţul Gorj. În zonă ninge, iar drumul este acoperit de zăpadă de 1-2 centimetri. Se circulă în condiţii de iarnă şi pe drumurile din Buzău şi Prahova.

14 feb. 2018, 06:41
Circulaţie paralizată din cauza ninsorilor, utilajele au fost scoase pentru curăţarea carosabilului

Pe tronsonul Novaci – Rânca al DN67C (Transalpina), în jud. Gorj, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă (ninge, pe carosabil există 1-2 centimetri de zăpadă).

6 utilaje acţionează pentru curăţarea carosabilului. Deocamdată nu sunt probleme majore (ninsoarea nu este însoţită de viscol).

Circulaţia rutieră se desfăşoară, miercuri, în condiţii de iarnă pe toate sectoarele de drumuri judeţene din Buzău, unde acţionează 16 utilaje şi au fost împrăştiate peste 120 de tone de material antiderapant.

„Ninge cu putere mai ales în zona de munte, dar deocamdată niciun drum judeţean nu a fost fost blocat. Se acţionează cu 16 utilaje, dar numărul acestora se va dubla în orele următoare”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Buzău, Ana-Maria Stoica.

Potrivit sursei citate, au fost împrăştiate peste 120 de tone de material antiderapant, cea mai mare cantitate, circa 60 de tone, fiind împrăştiată în zona Râmnicu Sărat.

Judeţul Buzău se află, începând de marţi seara, sub Cod galben de ninsori.

  • Prahova: Ninge abundent pe DN 1A; traficul este îngreunat

Traficul rutier este îngreunat, miercuri după-amiază, pe DN 1A, în zona Izvoarele-Măneciu, din cauza ninsorii abundente, la faţa locului acţionându-se cu utilaje pentru deszăpezire.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Raluca Brezeanu, pe şi DN 1 ninge, carosabilul fiind parţial acoperit cu zăpadă frământată.

O situaţie similară se înregistrează, în judeţul Prahova, şi pe DN 1B Ploieşti-Mizil şi DN 1D Albeşti-Urziceni, drumarii acţionând cu utilaje, a arătat sursa citată.

Vezi şi: COD GALBEN: Ninsori abundente în mai multe zone din ţară

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, informarea de vreme nefavorabilă va ieşi din vigoare mâine, la ora 15.00. De asemenea, cele două atenţionări de vreme rea cu cod galben vor ieşi din vigoare astăzi, la ora 11.00, respectiv mâine, la ora 11.00.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, sfătuim conducătorii să nu plece la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător, să se intereseze în prealabil despre starea drumului pe care urmează să îl parcurgă şi prognoza meteo, să manifeste prudenţă sporită la volan, să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre periculoase.