Citricele remineralizează organismul

Lămâie, portocală, grepfrut, mandarină, clementină, toate sunt bogate în vitamina C, întăresc sistemul imunitar, detoxifică organismul și accelerează metabolismul.

RomaniaTV.net
19 dec. 2016, 12:24
Citricele remineralizează organismul

Include în meniul tău zilnic citrice și vei vedea că îți recapeți energia, pentru că scapi de toxinele acumulate în corp. Acestea îngreunează digestia și slăbesc imunitatea, favorizând apariția bolilor. Bea dimineața, pe stomacul gol, apă călduță cu un amestec de suc proaspăt de citrice. Această băutură stimulează ficatul să elimine bila necesară procesului de digestie și reduce arsurile la stomac, senzația de balonare și episoadele de constipație.

Lămâia te detoxifică

Sucul unei lămâi acoperă o treime din necesarul zilnic de vitamina C și este o excelentă sursă de vitamine și minerale. De aceea, o ceașcă de suc de lămâie este un concentrat energetic care poate înlocui cu succes cafeaua de dimineață. În plus, reduce apetitul.

Ca să nu se oxideze vitamina C când intră în contact cu aerul, stoarce lămâia și bea sucul ei imediat. Astfel, profiți la maximum de beneficiile sale. Dacă vrei să-ți subțiezi talia și să te detoxifici, mănâncă normal și bea suc de lămâie între mese, mărind doza săptămânal. Începe cu sucul unei lămâi în prima săptămână și continuă până la 4 lămâi apoi scade doza. Cura aceasta te va ajuta să dezacidifici organismul şi să-l remineralizezi.

Citeşte şi  Utilizări neobişnuite ale cojilor de citrice. Încearcă-le şi tu

Clementina și mandarina, efecte antirid

Clementina este un hibrid al mandarinei, fără sâmburi și ușor de descojit. Conține din plin vitamina C și alți antioxidanți, la fel ca mandarina și ca verișoara lor, tangerina. Studii clinice au scos la iveală că o clementină și o mandarină, consumate cu regularitate, atenuează ridurile și refac elasticitatea pielii. Sucul lor este digerat ușor și rapid. O clementină furnizează o cantitate bună de vitamina C corpului și conține fibre, în special pectină, care se găsește mai ales în coaja și membrana albă din jurul pulpei.

Portocala, indicată în convalescenţă

Fruct des asociat cu sezonul rece, portocala oferă și ea vitamina C, având efecte puternic antioxidante. Portocala întărește imunitatea, însă caracteristicile sale principale constau în capacitatea de revigorare, remineralizare și detoxificare a organismului.

Stimulează pofta de mâncare, este tonică și facilitează digestia, fiind indicată mai ales în covalescență sau pentru cei care suferă de anemie, anorexie, indigestii și stres, deoarece conține vitaminele din grupul B.Portocala conține antioxidanți precum hesperitina, un flavonoid care mărește nivelul de colesterol bun și îl reduce pe cel rău. De asemenea, scade tensiunea arterială. Și acest fruct are un indice de sațietate ridicat. Portocala acoperă 200% din necesarul zilnic de vitamina C și 25% din cel de vitamina B9.

Grepfrutul reduce colesterolul

Fructul merită un loc aparte în lista cu citrice, pentru că are calități purificatorare, antioxidante și dezacidificante. Este o excelentă sursă de vitamina C. Mai conține vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, folați (derivat al vitaminei B9) și minerale. Naringina, substanța care conferă grepfrutului gustul amărui, reduce nivelul colesterolului rău.

Știai că…

În partea albă a cojii de grepfrut este concenterată cea mai mare parte a naringinei – substanţa care reduce colesterolul rău?

Tabelul elementelor nutritive

O lămâie…….14 kcal/ indice glicemic 20

O clementină…70 kcal/ indice glicemic 30

O portocală…. 50 kcal/ indice glicemic 35

Un grepfrut…. 41 kcal/ indice glicemic 25

Grupa de sânge îți influențează personalitatea. Află cum!