Ciucu: Viceprimarul Bădulescu m-a dat în judecată pentru defăimare:După ce doi ani de zile mă face în fel şi chip el mă dă în judecată

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu spune că viceprimarul Aurelian Bădulescu l-a dat în judecată pentru defăimare, pentru o postare a sa de pe Facebook de anul trecut, în care critică faptul că viceprimarul l-a „atacat” la un post radio, spunându-le ascultătorilor că se duce cu trotineta la primărie, şi a adăugat totodată că Bădulescu are „un jeep care l-a costat mai mult decât un apartament în Drumul Taberei”.

RomaniaTV.net
19 iun. 2018, 11:44
Ciucu: Viceprimarul Bădulescu m-a dat în judecată pentru defăimare:După ce doi ani de zile mă face în fel şi chip el mă dă în judecată

Ciucu afirmă că timp de doi ani acesta l-a jignit în repetate rânduri în cadrul şedinţelor de Consiliu General şi se declară surprins de faptul că, în timp ce el a ignorat atacurile viceprimarului, acesta îl dă în judecată pentru defăimare acum, la un an de la postarea de pe Facebook. La rândul său, viceprimarul Bădulescu spune că acţiunea în instanţă a fost făcută chiar anul trecut, la puţin timp după ce a văzut postarea, şi dă vina pe durata procedurilor. Edilul mai spune că a fost deranjat de afirmaţiile consilierului general, în condiţiile în care nici măcar nu are maşină personală.

„Ca să vezi! M-a dat viceprimarul Bădulescu în judecată. Culmea este că el mă dă în judecată pentru… atenţie, pentru defăimare! Da, oameni buni! El mă dă pe mine în judecată pentru defăimare. După ce doi ani de zile mă face în fel şi chip, toată presa e plină de invectivele şi înjurăturile pe care mi le aruncă de la tribuna CGMB şi de oriunde. Nu mai departe de săptămâna trecută m-a jignit în stilu-i propriu, iar acum, ce să vezi? El vrea 10.000 de euro pentru un comentariu de-al meu de pe Facebook, mai vechi de un an. Eu îi ignor toate cele doi ani de zile, că de, preţuim libertatea de exprimare”, a scris consilierul general Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Motivul pentru care viceprimarul l-a dat în judecată pe Ciprian Ciucu ar fi o postare de pe pagina de Facebook a consilierului, din mai 2017, în care critică faptul că viceprimarul l-a „atacat” la un post radio, spunându-le ascultătorilor că se duce cu trotineta la primărie, şi a adăugat totodată că Bădulescu are „un jeep care l-a costat mai mult decât un apartament în Drumul Taberei”.

Ciprian Ciucu se declară surprins de faptul că a fost dat în judecată pentru o postare mai veche de un an, iar viceprimarul invocă defăimarea, în condiţiile în care în ultimii doi ani Bădulescu l-a jignit în repetate rânduri în şedinţele de Consiliu General şi el i-a ignorat aceste atacuri. Ciucu vorbeşte despre o formă de presiune şi susţine că această acţiune în instanţă are legătură cu ameninţările primarului Capitalei, Gabriela Firea, care a spus de mai multe ori că dă în judecată opoziţia.

„E o formă de presiune, dincolo de jocul politic. El m-a jignit tot timpul, la fiecare sedinţă. Nu m-am gândit să îl dau în judecată, dar mă dă el acum, după un an de zile. (…) Dar nu spune foarte multe acel comentariu, adică nu poate să invoce defăimarea. Leg acest proces de ameninţările doamnei Firea, care a spus că mă dă în judecată, dar acest lucru nu s-a concretizat”, a declarat Ciucu pentru News.ro.

În acelaşi timp, viceprimarul Aurelian Bădulescu spune că l-a dat în judecată pe Ciprian Ciucu anul trecut, la puţin timp după ce a văzut postarea, şi dă vina pe procedurile judiciare pentru faptul că abia acum cei doi vor fi chemaţi în faţa instanţei.

„El (Ciprian Ciucu – n.r.) ştie foarte bine când a fost dat în judecată, că îi mulţumeşte avocatului. Dar na, dacă nu are ce să scrie într-o zi pe Facebook, mai postează câte o chestie de-asta”, a comentat Bădulescu.

Vicerpimarul a spus că decizia de a-l da în judecată pe Ciucu îi aparţine, fiind un act personal, răspunzând astfel afirmaţiilor consilierului general, care spunea că există o legătură între faptul că a fost dat în judecată, după ce Firea l-a ameninţat de mai multe ori cu acţiuni în instanţă, dar asta nu s-a întâmplat.

„Mi-a spus că am o maşină scumpă. Nu am maşină personală, am o maşină de la primărie”, a spus Aurelian Bădulescu, întrebat despre motivul pentru care s-a simţit deranjat de afirmaţiile consilierului general.

El a adăugat că nu l-a jignit pe Ciprian Ciucu, iar dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, consilierul l-ar fi dat cu siguranţă în judecată.

„Eu nu l-am jignit cu absolut nimic. Dacă îl jigneam, fiţi sigură că mă dădea în judecată”, a spus Bădulescu.

Un conflict între consilierul general Ciprian Ciucu şi viceprimarul Aurelian Bădulescu a existat inclusiv la ultima şedinţă CGMB, când Ciucu a atras atenţia în cadrul dezbaterii pe proiectul de hotărâre privind acordarea de bani cuplurilor longevive, că Primăria Capitalei şi-a făcut un obicei din a da bani oamenilor pur şi simplu, în loc să investească în proiecte care să le îmbunătăţească viaţa.

„Remarc apetenţa de a da bani către populaţie aşa… E vorba despre un proiect care se va repeta şi la anul şi anul următor. S-a făcut un obicei de a da bani către populaţie, dar nu se bagă aceşti bani în proiecte de care e nevoie, care duc la îmbunătăţirea serviciilor publice şi vieţilor oamenilor. Avem investiţii care se tărăgănează de ani şi ani de zile. Acest proiect dublează ceea ce fac primăriile de sector. Toate primăriile de sector dau bani şi premii pentru a celebra căsătorii”, a spus Ciucu.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu i-a replicat ironic că din „pilda” consilierului va reţine doar „nesimţirea”, spunându-i că reprezintă o ruşine pentru PNL.

„Viaţa şi opera dumneavoastră este mai puţin importantă. Trecem prin viaţă şi nu rămânem cu nimic. Cu siguranţă vom reţine din pilda pe care ne-aţi lăsat-o dumneavoastră, nesimţirea. Eşti o ruşine pentru PNL, întoarce-te la nevoile oamenilor. Termină cu prostituţia asta pe care o afişezi”, i s-a adresat viceprimarul consilierului, numindu-l „soroşist”.

Ciucu i-a răspuns: „Sunt nişte minciuni sfruntate plătite la comandă către mine de trustul de presă din care a făcut parte doamna primar”.