Ciuperci pe pereţi, în sala de clasă, la un liceu din Constanţa. Imagini revoltătoare, directorul a fost amendat FOTO

Directorul Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa a fost amendat cu 1.000 de lei de  inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, după ce într-una dintre sălile de clasă au fost găsite mai multe deficienţe igienico-sanitare, elevii semnalând cu o zi în urmă apariţia unor ciuperci pe un perete. Sala a fost închisă până când situaţia va fi remediată.

17 mart. 2017, 14:58

DSP Constanţa s-a autosesizat după ce imagini cu ciupercile au apărut pe Facebook, vineri reprezentanţii instituţiei făcând un control la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii.

S-au găsit mai multe deficienţe din punct de vedere igienico-sanitar la sala respectivă drept pentru care serviciul de control în sănătate publică a dispus închiderea sălii de clasă şi relocarea elevilor într-o altă sală care dispune de condiţii optime pentru actul didactic. De asemenea, a fost aplicată o amendă de 1.000 de lei doamnei director pentru neefectuarea periodică a lucrărilor de igienizare în unitatea de învăţământ”, a declarat, pentru News.ro, Constantin Dina, directorul DSP Constanţa.

Astfel, echipa de control a descoperit infiltraţii de apă pe pereţi, dar şi probleme la nivelul podelelor, elevii putând reveni în clasa respectivă după ce aceasta va fi igienizată corespunzător.

Totodată, în cursul zilei de vineri, şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a efectuat un control la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii şi a verificat  sălile de clasă, cabinetele şi laboratoarele din toate cele trei corpuri de clădire ale instituţiei de învăţământ.

În urma acestei vizite, s-au constatat următoarele: din lipsa spaţiului în clădirea principală, elevii din cinci clase îşi desfăşoară activitatea într-un alt corp de clădire a cărui construcţie nu este finalizată, lucrările de reabilitare fiind sistate încă din anul 2010,  la etajul al II-lea al acestei clădiri îşi derulează activitatea 26 de elevi din clasa a XI-a, într-o sală în care sunt infiltraţii, zugrăveala este deteriorată şi mobilierul este degradat, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Conducerea ISJ a solicitat conducerii unităţii şcolare dezafectarea sălii de clasă respective şi găsirea unui alt spaţiu pentru desfăşurarea cursurilor de către elevii respectivi.

În această situaţie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a recomandat conducerii unităţii de învăţământ dezafectarea sălii de clasă şi identificarea unui alt spaţiu corespunzător normelor igienico- sanitare pentru optima derulare a cursurilor clasei a XI-a. De asemenea, se impune realizarea unei igienizări generale a tuturor spaţiilor de învăţământ şi responsabilizarea înregului personal şi a elevilor pentru menţinerea în condiţii adecvate a acestora”, a mai precizat sursa citată.

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Constantin Alexandru Manda, a postat, joi după amiază, pe pagina sa de Facebook, câteva fotografii cu ciupercile apărute pe pereţi.

Pozele acestea nu sunt dintr-o clădire părăsită. Sunt dintr-o sală de clasă de la Liceul Telecom, unde zilnic învaţă elevi. Puteţi observa ciuperci crescute pe perete. Aici vorbim de iresponsabilitate, nepăsare şi proastă administrare, care provoacă un risc real la adresa sănătăţii publice”, a scris Constantin Alexandru Manda pe pagina sa de socializare.