Clădirea unei unităţi de învăţământ din Constanţa, transmisă către MApN pentru înfiinţarea Liceului Militar de Marină

Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat luni, transmiterea imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Tehnic de Marină (fostul Navrom) către Ministerul Apărării Naţionale, urmând că din toamnă în această clădire să îşi desfăşoare activitatea Liceul Militar de Marină, reînfiinţat după 20 de ani. Elevii Colegiului Tehnic de Marină vor fi mutaţi din anul şcolar următor într-o altă clădire, decizia generând nemulţumirea acestora.

12 mart. 2018, 17:25
Clădirea unei unităţi de învăţământ din Constanţa, transmisă către MApN pentru înfiinţarea Liceului Militar de Marină

Consilierii locali municipali au aprobat în unanimitate, luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare, transmiterea imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” (fostul Navrom) din domeniul public al municipiului Constanţa în domeniul public al statului şi administrarea MApN.

„După preluarea, imobilul se utilizează de către Ministerul Apărării Naţionale în vederea reînfiinţării unităţii de învăţământ Colegiul Naţional Militar Alexandru Ioan Cuza. Predarea-primirea imobilului se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii Guvermului de transmitere a imobilului în administrarea Ministerului Apărării Naţionale”, se arată în hotărâre.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat jurnaliştilor că după reaşezarea structurii învăţământului local va rezulta un liceu Navrom întărit şi un liceu de marină dorit de mult timp. „Din această reaşezare a structurii funcţionale a învăţământului constănţean va rezulta un liceul Navrom întărit şi va rezulta un liceu de Marină Militară pe care ni-l dorim de mult şi salutăm intenţia ministerului de a deschide acest centru de interes încă din toamna acestui an”, a declarat edilul.

Elevii Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” vor învăţa din toamna acestui an în clădirea şcolii numărul 15, în timp ce elevii acesteia vor merge la o altă unitate de învăţământ.

La jumătatea lunii ianuarie, elevi şi părinţi de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” au protestat, nemulţumiţi că trebuie să părăsească clădirea în care învăţă din toamna acestui an pentru a se muta într-o altă unitate de învăţământ.

Liceul Militar de Marină urmează să fie reînfiinţat la Constanţa din anul şcolar 2018/2019, el fiind desfiinţat în 1998.

Statul Major al Forţelor Navale a precizat că spaţiile fostului liceul militar de marină au fost transformate în cei 20 de ani de la desfiinţare, în fostul sediu al liceului funcţionând acum mai multe structuri ale Marinei Militare – Direcţia Hidrografică, Centrul de instruire, simulare şi evaluare al Forţelor Navale, Comandamentul Flotei (temporar) şi Baza Logistică Navală.