Clădirile din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR. Vezi listele blocurilor cu bulină

Primăria Capitalei a publicat lista actualizată a imobilelor încadrate în diferite clase de rism seismic. Potrivit acestei liste, 183 de clădiri din Bucureşti sunt considerate pericol public în caz de cutremur, în timp ce 52 de imobile sunt încadrate pe lista clădirilor consolidate.

19 nov. 2015, 10:04
Clădirile din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR. Vezi listele blocurilor cu bulină

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia agenţii economici nu mai pot desfăşura activităţi comerciale în magazinele, băncile și alte unități în cazul în care acestea sunt la parterul clădirilor cu risc seismic gradul I sau II. În aceste condiții, legea ar trebui aplicată încă din acest an, la scurt timp după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit unui raport prezentat recent de Primăria Capitalei, peste 1.500 de clădiri se află pe LISTELE ACTUALIZATE LA DATA DE 13.11.2015 privind imobilele expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic încadrate în categorii de urgenţă. Vezi aici: LISTA IMOBILELOR EXPERTIZATE TEHNIC DIN PUNCT DE VEDERE AL RISCULUI SEISMIC îNCADRATE îN CATEGORII DE URGENŢĂ.

183 de clădiri din Bucureşti se regăsesc pe lista imobilelor încadrate în clasa I de risc seismic. Cele mai multe sunt în centrul Capitalei. Aici se încadrează construcţiile cu risc ridicat de prăbuşire la cutremurul de proiectare corespunzător stării limită. Vezi aici: LISTA IMOBILELOR EXPERTIZATE TEHNIC DIN PUNCT DE VEDERE AL RISCULUI SEISMIC ÎNCADRATE ÎN CLASA I DE RISC SEISMIC CARE PREZINTĂ PERICOL PUBLIC.

Citeşte şi: Zeci de restaurante, cluburi şi teatre din Bucureşti funcţionează în clădiri cu BULINĂ ROŞIE

307 clădiri se află pe lista imobilelor încadrate în clasa II de risc seismic. Aici se încadrează construcţiile care sub efectul cutremurului de proiectare pot suferi degradări structurale majore, dar la care pierderea stabilităţii este puţin probabilă. Vezi aici: LISTA IMOBILELOR EXPERTIZATE TEHNIC DIN PUNCT DE VEDERE AL RISCULUI SEISMIC ÎNCADRATE ÎN CLASA a II-a DE RISC SEISMIC.

86 de clădiri se află pe lista imobilelor încadrate în clasa III de risc seimic. Aici se încadrează construcţiile care sub efectul cutremurului de proiectare pot prezenta degradări structurale care nu afecteazăsemnificativ siguranţa structurală, dar la care degradările nestructurale pot fi importante.  Vezi aici: LISTA IMOBILELOR EXPERTIZATE TEHNIC DIN PUNCT DE VEDERE AL RISCULUI SEISMIC ÎNCADRATE ÎN CLASA a III-a DE RISC SEISMIC.

6 clădiri se află pe lista imobilelor încadrate în clasa IV de risc seimic. Aici se încadrează toare construcţiilor la care răspunsul seismic aşteptat este similar celui obţinut la construcţiileproiectate pe baza prescripţiilor în vigoare. Vezi aici: LISTA IMOBILELOR EXPERTIZATE TEHNIC DIN PUNCT DE VEDERE AL RISCULUI SEISMIC ÎNCADRATE ÎN CLASA a IV-a DE RISC SEISMIC Clasa RsIV.

VEZI AICI HARTA INTERACTIVA a imobilele cu risc seismic

Pe lista clădirilor consolidate se află 52 de imobile. Vezi aici LISTA IMOBILELOR EXPERTIZATE TEHNIC DIN PUNCT DE VEDERE AL RISCULUI SEISMIC – CONSOLIDATE

146 de clădire se află pe lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedereal riscului sesimic neîncadrate în categorii de urgenţă sau în clasă de risc seismic corespunzătoare. Vezi aici lista imobilelor.