Clădirile în paragină din Mangalia şi staţiuni, supraimpozitate anul acesta

Clădirile în paragină din Mangalia și stațiunile arondate vor fi supraimpozitate anul acesta, conform Codului Fiscal, a anunțat joi primarul municipiului constănțean, Radu Cristian, în timpul unei dezbateri privind pregătirea sezonului estival, potrivit unui comunicat de presă remis de autoritatea locală.

RomaniaTV.net
20 apr. 2017, 18:22
Clădirile în paragină din Mangalia şi staţiuni, supraimpozitate anul acesta

„În acest an, am identificat și notificat proprietarii terenurilor și clădirilor aflate în paragină, urmând să se aplice supraimpozitarea acestor active”, a declarat edilul Mangaliei, care are în administrare și stațiunile Neptun, Olimp, Saturn, Venus, Jupiter și Cap Aurora, pe raza cărora se află multe hoteluri și restaurante construite în perioada comunistă, dar care au fost lăsate să se degradeze în ultimii ani.

El a mai afirmat că membrii Consiliului local au aprobat Regulamentul pentru organizarea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar și a posturilor de prim-ajutor pe plajele cu destinație turistică din municipiul Mangalia și stațiuni. ‘Pentru finanțarea acestor servicii avem alocată de la Guvern suma de 870 de mii de lei, însă banii nu sunt suficienți pentru asigurarea unui serviciu de calitate, la standardele și dotările impuse de lege’, a mai spus primarul Radu Cristian.

Potrivit sursei menționate, Primăria municipiului Mangalia a elaborat o schemă de ajutor de minimis pentru acordarea reducerii de 50% la plata impozitului pe clădirile și terenurile deținute de agenții economici care funcționează 12 luni.

În timpul dezbaterii, ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, a explicat câteva prevederi ale Legii impozitului specific aplicat firmelor din sectorul turistic, restaurante și alimentație publică, plătitoare de impozit pe profit în 2016.

„Cei care au profit cuprins între 100.000 de euro și 500.000 de euro vor fi impozitați conform Legii impozitului specific. După rectificarea OUG nr. 3/2017 și promulgarea acesteia de către președintele României, agenții economici în cauză vor plăti impozitul pe venit, iar cei care au profit de peste 500.000 de euro vor plăti impozitul, conform Legii în vigoare”, a precizat ministrul Dobre, potrivit Agerpres.

Ministerul Turismului a organizat joi o întâlnire cu agenții economici și hotelierii din sudul litoralului pe tema pregătirii sezonului estival 2017. La eveniment au mai participat reprezentanți ai federațiilor patronale din turism și asociațiilor de profil, precum și reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniul turismului și protecției consumatorilor.