CLASA ZERO. Părinţii sunt disperaţi să obţină VIZA DE FLOTANT. Vezi câţi bani se oferă pentru asta

CLASA ZERO, CLASA PREGĂTITOARE, METODOLOGIE CLASA PREGATITOARE, CLASA I, EDU.RO. Părinţii care vor să-şi înscrie copiii la clasa pregătitoare, dar au "ochit" alte şcoli decât cele de circumscripţie, sunt dispuşi să scoată bani din buzunar pentru a ajunge acolo unde îşi doresc.  

18 feb. 2015, 04:36
CLASA ZERO. Părinţii sunt disperaţi să obţină VIZA DE FLOTANT. Vezi câţi bani se oferă pentru asta

CLASA ZERO, CLASA PREGĂTITOARE, METODOLOGIE CLASA PREGATITOARE, CLASA I, EDU.RO. Părinţii ai căror copii vor merge pentru prima dată la şcoală, în septembrie 2015, au intrat deja în febra înscrierilor. Tot mai mulţi bucureşteni îşi fac viză de flotant, în ultimii ani, în alte cartiere decât cele în care locuiesc, pentru a-şi duce copilul la o şcoală mai bine cotată.

Internetul abundă de anunţuri „cumpar viza flotant”. Oamenii sunt disperaţi să prindă un loc la şcoala dorită şi pentru asta sunt dispuşi să dea bani grei. Sumele acordate sunt cuprinse între 200 de lei şi 900 de lei, în funcţie de zonă. 

„Cumpar viza de flotant necesara inscrierii copilului la Scoala nr. 17 Pia Bratianu. Strazile alocate scolii sunt: Bd. Ion Mihalache nr. 54-106 (doar numerele pare), str. Barbu Stefanescu Delavrancea, str. Clucerului, str. Docentilor, str. Petoffi Sandor, str. Ady Endre, str. Maior Gh. Sontu, str. Stolnicului, str. Serdarului, str. Postelnicului, str. Uruguay. URGENT. Preţ 200 de euro.”

Pe Internet sunt şi anunţuri publicate de bucureşteni care nu mai aşteaptă cererile pentru viza de flotant şi fac o ofertă. „Iau în spaţiu persoane care doresc buletin de Bucuresti pret 250 lei valabil 10 ani. Viza de flotant valabila 1 an pret 200 lei. Bucuresti Sector 3 (Cora Pantelimon ). Mai multe detalii la telefon”, scrie un bucureştean în anunţul postat pe un site de publicitate.

Acordarea vizei de resedinţă se face la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) al municipiului de care aparţine localitatea, în baza prezentării documentelor. Viza se acordă pentru cel mult un an, iar la expirare, trebuie să vă adresați din nou Evidenţei Populaţiei, cu o nouă cerere.

Acte necesare pentru acordarea vizei de flotant:

  • CEREREA TIP (de la ghişeu)
  • ACT DE IDENTITATE (original şi copie);
  • CERTIFICATUL DE NAŞTERE (original şi copie);
  • CERTIFICAT DE CĂSĂTORIE daca este cazul ( original şi copie);
  • CERTIFICATE DE NAŞTERE pentru minorii sub 14 ani care însoţesc pe titular la locul de reşedinţă (original şi copie),
  • ACTUL CU CARE SE FACE DOVADA DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA LOCUINŢEI UNDE SE SOLICITĂ REŞEDINŢA (original şi copie);
  • CONTRACT DE ÎNCHIRIERE, COMODAT, SCHIMB, DONAŢIE, ÎNTRE PROPRIETAR ŞI CHIRIAŞ;
  • TAXĂ TIMBRU FISCAL 5 lei, (se plateste la Primărie) sau timbru fiscal

CLASA PREGĂTITOARE, CLASA ZERO. S-a afişat PROGRAMUL ŞCOLILOR pentru ZIUA PORŢILOR DESCHISE

CLASA ZERO 2015. Unde se fac ÎNSCRIERILE şi de ce ACTE AI NEVOIE pentru a-ţi da copilul în CLASA PREGĂTITOARE

CLASA PREGĂTITOARE. Calendarul înscrierii în învăţământul primar a fost decalat cu o săptămână, faţă de proiectul supus dezbaterii publice, astfel că prima etapă a înscrierilor la clasa pregătitoare începe în 16 februarie, iar înscrierea direct în clasa I în 23 februarie.
  • 16 februarie – afişarea circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate. De asemenea, se va afişa programul de completare a cererilor tip de înscriere şi programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinţi.
  • 16 şi 27 februarie – se organizează în şcoli întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2015 – 2016, în învăţământul primar.
  • 18 – 26 februarie – părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ.
  • 23 februarie şi 13 martie – părinţi completează cererile-tip de înscriere.
  • 20 – 21 martie – vor fi afişate listele cu candidaţii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi copiii neînscrişi după prima etapă.

Citeşte şi: Vrei să-ţi dai copilul la clasa I? Află ce trebuie să faci pentru a trece peste clasa pregătitoare

CLASA PREGĂTITOARE 2015: Anunţ IMPORTANT pentru părinţi de la Ministerul Educaţiei. DOCUMENT EDU.RO

Calendarul înscrierii în clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost înscriși în învățământul primar în anul școlar 2014-2015 și ai căror părinți solicită înscrierea direct în clasa I

  • 23 februarie – 13 martie 2015 – Depunerea cererilor de înscriere de către părinții care solicită înscrierea copilului la școala de circumscripție, la sediul unității de învățământ respective.
  • 16 – 20 martie 2015– Soluționarea de către unitățile de învățământ și, după caz, cu acordul inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București pentru suplimentarea numărului de locuri/clase, a cererilor de înscriere depuse de către părinții care solicită înscrierea copiilor la școala de circumscripție, prin aplicarea prevederilor Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2015-2016, prevăzută în anexa nr. 2 la ordin.
  • 23 martie – 03 aprilie 2015– Depunerea cererilor de înscriere, de către părinții care solicită înscrierea în altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea.
  • 7 – 9 aprilie 2015 – Soluționarea de către unitățile de învățământ, respectiv comisiile județene/a municipiului București a cererilor de înscriere depuse de părinții care solicită înscrierea în altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, prin aplicarea prevederilor Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2015-2016, prevăzută în anexa nr. 2 la ordin, a procedurii specifice elaborate de către comisiile județene/a municipiului București.
  • 10 aprilie 2015 – Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa I.